Mahmut Övür: Fethullah Gülen darbecidir

Mahmut Övür: Fethullah Gülen darbecidir

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, CNN Türk'te Enver Aysever'in hazırlayıp sunduğu Aykırı Sorular programına katıldı.

Daha önce Gülen'i ziyaret ettiğini ifade eden Övür, burada elde ettiği izlenimi ve bu izlenimden çıkardığı sonucu anlattı. Mahmut Övür, Fethullah Gülen'in darbeci olduğunu söyledi:

Mahmut Övür: Fethullah Gülen darbecidir

"FETHULLAH GÜLEN DARBECİDİR"

"Türkiye'de darbecilere hesaplaşma ve vesayetin sona ermesi için mücadele eden insanlar 'Darbeyle mücadele' meşruiyeti üzerinden aldatıldı. Doğru ve haklı olan davaların içerisinde bir sürü yanlışlar sokuldu. Bu bizim de özgür olmaları yönünde destekçi olduğumuz, sempatiyle baktığımız Cemaatlerden birisi tarafından yapıldı. Cemaat terör grubudur demem. Bu benim dilim değildir Ama Cemaat darbeci bir yapıdır. Fethullah Gülen de darbecidir ve bu yapının başıdır."

"GÜLEN BU YAPININ BEYNİ"

"Fethullah Gülen'i 2013 Yılı Nisan aydında bir grup gazeteciyle birlikte ziyaret ettim. 'Off the record' (Yayınlanmama şartıyla) yaptığımız bir görüşmeydi. Ama şunu söyleyebilirim. Orada ben şunu gördüm. Hani hep söylenir ya 'Hocanın çevresinde yanlış insanlar var. Yanlış yönlendiriliyor' falan... Bunun böyle olmadığını gördüm. Bu yapının lideri ve beyni olduğunu gördüm."