Mahmut Tanal Kadri Gürsel'in fotoğrafını anlattı

Cumhuriyet Gazetesi davasında, 330 günün ardından Kadri Gürsel tahliye oldu.

Kadri Gürsel'in cezaevinden çıktıktan sonra eşi Nazire Kalkan Gürsel ile öpüştüğü anda çekilen fotoğrafta yer alan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, o gece yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

SARILIYORLAR, ÖPÜYORLAR

"Cezaevinde 330 gün suçsuz, günahsız bir adam yattı, kimse bunu tartışmıyor" diyen CHP'li vekil, şunları söyledi: "Silivri Cezaevi kapısının önünde gece 01.30’da benim dışımda 10-15 kişi vardı. Bugüne kadar gidişlerimden bildiğim için cezaevi çıkışında insanlar birbirlerine sarılıyorlar, öpüyorlar. Önce eşi gelsin arkadaşlar dedim, çünkü kimseyi sokmuyorlar o alana.

SEVGİNİN BİR İFADESİ

Dikkat ettiyseniz, minibüsten gidip alan ve ilk sarılan benim. Önce eşi gelsin arkadaşlar dedim çünkü kimseyi sokmuyorlar o alana. Eşini aldım o alan, onlar da merhabalaşırken, sarılırken aniden gelişti. Bu planlamış, programlanmış bir şey değil ki, çok insani bir şey. Bu sevginin ve hasretin bir ifadesi.

Mahmut Tanal Kadri Gürsel'in fotoğrafını anlattı

ONLAR ÖPÜŞÜRKEN BEN EŞYALARINI TAŞIDIM

İnsanlar içeri girerken özlemlerini unutmazlarsa cezaevi günleri bitmez. Cezaevinde hiçbir şeyi özlemeyeceksiniz, cezaevinin ruhu özlememeyi gerektiriyor çünkü. Yoksa hasta olursunuz, içeriden sağlam çıkamazsınız. Özgürlüğüne kavuşmuş orada, onlar orada öpüşürken ben gittim eşyalarını taşıdım. Dünya mı yıkıldı? İnsanlar birbirlerinden nefret ettiği için kan revan var, savaş var.

TÜRKİYE ÖPÜŞMEYİ TARTIŞIYOR

Türkiye öpüşmeyi tartışıyor. Şiddetle boğuşan bir toplum sevgiyi unuttu. Bizim sevgiye ihtiyacımız var. İnanın ailelerde sevgi yok, siyasette sevgi yok, toplumda sevgi yok. Sabah ya da akşamları çevrenizdeki insanlara bakın hiç kimsenin yüzü gülmüyor. Herkes somurtuyor güler yüzlü insan bulamıyorsunuz."

Kadri Gürsel tahliye oldu VİDEO