Makale yaz iPad kazan

Makale yaz iPad kazan

Hem patent harekâtına destek ver hem kazan

ÖDÜLLÜ MAKALE YARIŞMASI

Başlattığı 'Türkiye Patent Harekatı' ile ülkemizdeki patent sorununa yepyeni bir bakış açısı getiren Adres Patent, 2011 yılına proje kapsamında düzenlediği ödüllü bir makale yarışması ile giriyor. Firmalar ve markalar için patenin önemini konu alan ve 31 Mart 2011 tarihine kadar devam edecek olan yarışmanın birincisini ise bir IPad bekliyor.

TÜRKİYE'DE PATENT HAREKATI

Adres Patent başlattığı 'Türkiye Patent Harekatı' kapsamında, önemli bir projeye daha imza atarak ödüllü bir makale yarışması düzenliyor. 'www.adrespatent.com' üzerinden düzenlenen ve 01 Ocak – 31 Mart 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek olan yarışma, patent konusunun önemi üzerine sınırları aşan bir beyin fırtınası yaratmayı hedefliyor: 'Artıları ve artırılması gerekenleri ile Türkiye'de patent'.

Makale yaz iPad kazan

PATENTLE İLGİLİ HER FİKİR YARIŞMA KAPSAMINDA

Makale yarışması dahilinde; "Patentin Önemi Nedir?"; "Patent Yapanların Kazançları Nelerdir?"; "Patentlerin Ülke Kalkınmasına Etkisi Nedir?"; "Buluş Nasıl Yapılır?"; "Buluşların Arttırılmasının Önemi Nedir?" gibi katılımcılara fikir vermek amacıyla konu başlıkları belirlendi. Kalıpların dışına çıkarak Türkiye'deki patent konusu ve atılabilecek adımlarla ilgili yeni bir vizyon oluşturmayı hedefleyen yarışma kapsamında, belirlenen başlıklarla sınırlı kalmak istemeyen katılımcılar patent ile ilgili akıllarına gelen her konuda makale yazabilir ya da röportaj yapabilir.

KİMLER KATILABİLİR?

'Patent Harekâtı' herkesi harekete çağırıyor! Adres Patent tarafından düzenlenen Ödüllü Makale Yarışması'na katılım için aranan tek özellik fikir sahibi olmak. Üniversite öğrencilerinden, blog yazarlarına, gazetecilerden patent sahiplerine kadar, kurumlar açısından AR-GE'nin önemini farkında olan ve inovasyon bilincine sahip herkese açık. Katılımcıların yarışmaya dahil olabilmesi için yapmaları gereken, hazırladıkları makale ile birlikte iletişim bilgilerini 'info@patentakademisi.com' adresine e-posta olarak göndermeleri.

JÜRİ TÜM TOPLUM

Gerek ekonomik gerek ulusal bilinirliği olan marka yaratma açısından oldukça önemli olan patent konusunu toplumsal bir sorun olarak değerlendiren Adres Patent, dereceye girecek makalelerin belirlenmesinde de jüriyi tüm toplum olarak tayin etti. Değerlendirme ölçütü olarak makalenin tıklanma sayısı, facebook, twitter gibi sosyal medya ağlarında yer alma oranı, yaygınlığı ve bloglarda yayınlanması ile ilgili olarak arama motorlarında 'bulunma' sayısı baz alınacak. 31 Mart 2011'e kadar devam edecek olan yarışmanın ödül töreni 'Dünya Fikri Mülkiyet Günü' olan 26 Nisan 2011 tarihinde gerçekleştirilecek.

KAZANAN İLK 20 KİŞİYE ÖZEL ÖDÜLLER

Yarışma kapsamında dereceye giren ilk 20 katılımcı birbirinden özel ödüller kazanacak:

Birinci bir IPad Apple Notebook,

İkinciye bir Acer M350 Netbook,

Üçüncüye bir Nokia X3-02 Touch and Type Cep Telefonu,

4. - 10. kişilere mp4 çalar

11. - 20. kişiler ise mp3 çalar ile ödüllendirilecektir.

Yarışmaya katılan herkese 'Patentle Kazanmak' kitabı ve 'Patent Stratejileri' CD'si hediye edilecek. Bunun dışında yarışmaya katılan tüm makaleler 'www.patentakademisi.com' adresinde ve Adres Patent'in sektörel ve bölgesel portallarında yayınlanacak.

Makale formatı:

Makaleler bilgisayar ortamında hazırlanmalı ve 3000 – 15000 vuruş (boşluklu) arasında yazılmaları gerekmektedir. Katılımcılar istedikleri yazı tipini kullanabilirler.

Yarışmayla ilgili detaylı bilgiyi 'www.adrespatent.com' ve 'www.patentakademisi.com' adreslerinden ulaşabilirsiniz...