Makyajlı Mini'ler yakında geliyor

1

Tek bir modelden büyük bir aile yaratan MINI, ürün gamının en son üyeleri Paceman ve Countryman'i makyajladı. Nisan ayında makyajlı Paceman ve Countryman modellerinin fotoğraflarını yayınlayan marka, bu iki stil sahibi kompakt modelleri revize ederek daha yeni bir yüze kavuşturdu. Kilit noktalarda yapılan değişikliklerle gençleşen Countryman'de karakteristik altıgen ızgara ve yeni LED sis farları dikkat çekiyor. MINI'nin ilk dört kapılı, geniş hacimli ve dört çeker sisteminin sunulduğu otomobili olan modelde yeni alaşım jantlar, sis farı çevresinde LED farlar ve stoplar tasarım açısından makyajın en dikkat çekici unsurları olurken, far çevresindeki yeni siyah detay otomobildeki en çarpıcı değişim...

Makyajlı Mini'ler yakında geliyor

Countryman'in kabinine geçildiğinde ise revize edilmiş küçük detaylar öne çıkarken, krom aksan premium duygusunu üst seviyeye çekiyor.

PACEMAN DAHA SPORTİF

Countryman'in sportif versiyonu olarak nitelendirebileceğimiz Paceman de aynı makyaj operasyonundan nasibini almış. Yine Countryman'de olduğu gibi yeni LED sisleri ve farların göze çarptığı Paceman'de kişiselleştirme seçenekleri arttırılmış. Markanın kompakt sınıfta SAC (Sport Activiy Coupe) olarak değerlendirdiği otomobilde şık ve eğlenceli bir görünüm yaratan yan ayna etrafındaki grafiklere ek olarak, Countryman'de olduğu gibi opsiyon olarak sunulan 17 inç boyutundaki hafif alaşım jantlar da yerini almış.

Makyajlı Mini'ler yakında geliyor

Countryman ve Paceman modellerinin motor seçenekleri aynı kalırken, motorlardaki emisyon salımı Euro6 normlarına göre yeniden ayarlanmış. Bu sayede Avrupa'da bir vergi kriteri olan emisyon salımı aza indirgenerek verginin düşürülmesi sağlanmış. Ayrıca modellerin Cooper S versiyonunda güç, 6 HP arttırılarak 190 HP'ye yükseltilmiş. JCW versiyon ise yine 1.6 litrelik motoruyla 218 HP güce sahip. Dizel cephesinde ise 4 silindirli 1.6 ve 2.0 litrelik iki ayrı motor sunuluyor. 2.0 litrelik versiyon 143 HP güç üretirken Countryman'de 0'dan 100 km/s hıza 9.3 saniyede, Paceman'de ise 9.1 saniyede ulaşıyor. Ortalama tüketim ise iki modelde de 4.5 lt/100 km. ALL4 dört tekerlekten çekiş sistemi sunulacak olan modellerin 112 HP'lik diğer dizel ünitesi ise Countryman'de 100 km/s hıza 10.9 saniye, Paceman'de ise 10.8 saniyede ulaşmayı başarıyor. Bu motorda ortalama tüketim ise, iki modelde de 4.2 lt/100 km. Makyajlı Countryman ve Paceman Ağustos sonu gibi Türkiye'de satışa sunulacak.