Malezya Başbakanı'ndan kaybolan uçakla ilgili açıklama

Malezya Başbakanı'ndan kaybolan uçakla ilgili açıklama

Malezya Başbakanı Necip Rezak, Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağıyla ilgili son analizleri İngiltere'deki Uçuş Kazaları Araştırma Birimi'nden aldıklarını söyledi. Rezak, yaptığı açıklamasında, "Uçak elde edilen son verilere göre, Güney Hint Okyanusu'na düştü." dedi.

OKYANUSTA YAPILAN ARAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR

Malezya Başbakanı Rezak, bu açıklamayı yaparken büyük üzüntü duyduğunu da açıkladı. Uydudan tespit edilen parçalara ulaşmak için birçok ülkeden gemi ve uçaklar halen Hint Okyanusu'nun güneyinde günler önce başlatılan arama çalışmalarına devam ediyor. Değişik ülkelere ait uydular tarafından tespit edilen cisimlerin, uçağa ait olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

"DELİLLERİ KABUL ETMEK ZORUNDAYIZ"

Malezya Havayolları, yolcuların ailelerine gönderdiği telefon mesajında,"MH370 sefer sayılı uçağın kaybolduğunu ve uçaktakilerin hiçbirinin kurtulamadığını varsaymak zorundayız. Uçağın, Hint Okyanusu'nun güneyinde düştüğünü gösteren delilleri kabul etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Malezya Başbakanı'ndan kaybolan uçakla ilgili açıklama

UÇAKTA ÇOĞU ÇİN VATANDAŞI 239 KİŞİ BULUNUYORDU

Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 yolcu uçağı, 8 Mart'ta Pekin'e gitmek üzere Kula Lumpur'dan kalktıktan kısa bir süre sonra radarlardan kaybolmuştu. Uçakta çoğu Çin vatandaşı 239 kişi bulunuyordu.