Malezya Havayolları'nda yine facianın eşiğinden dönüldü

malezya

Malezya Havayolları yeni bir facianın eşiğinden döndü. Avustralya'nın Adelaide kentinden Kuala Lumpur'a gitmek üzere 167 yolcusu ile kalkışa hazırlanan MH 136 sefer sayılı uçak, hava trafik kontrolörlerinin son anda yaptığı uyarı ile kalkıştan hemen önce durduruldu.

AYNI HATTAN BAŞKA BİR UÇAK GEÇİYORDU

Uçak pistten havalanmak üzereyken aynı hattan geçen bir diğer uçağı fark eden görevliler telsiz aracılığıyla kokpite ulaşarak, Tiger Havayolları'na ait Airbus A320 tipi bir uçağın çok yakından geçtiğini ve uçağın derhal durdurulması gerektiğini söyledi. Son anda duran Malezya Havayolları uçağı, hava trafiği düzene girdikten ve uçuş izni alındıktan sonra havalandı.

KAYIP UÇAK HALA BULUNAMADI

Malezya Havayolları'nın Kuala Lumpur'dan Pekin'e gitmekte olan MH270 sefer sayılı uçağı 227'si yolcu ve 12'si mürettebat toplam 239 kişi ile kaybolmuştu. Arama çalışmaları devam eden uçağın izine halen rastlanmadı.

Amsterdam'dan Kuala Lumpur'a gitmekte olan MH17 sefer sayılı uçak ise 283 yolcu ve 15 mürettebatı ile Ukrayna hava sahasından geçtiği sırada, Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından düşürüldü ve uçaktan kurtulan olmadı.