Malezya uçağına ait beyaz cisimler bulundu

Malezya uçağına ait beyaz cisimler bulundu

Şinhua Haber Ajansı, uydulardan alınan görüntüler doğrultusunda bölgede arama çalışmalarına katılan Çin'e ait IL-76 tipi uçağın okyanus üzerinde beyaz renkli cisimler tespit ettiğini duyurdu.

Malezya uçağına ait beyaz cisimler bulundu

10 BİN METRE YÜKSEKLİKTEN TESPİT EDİLDİ

Uçağın pilotunun cisimlerin koordinatlarını uluslararası arama çalışmalarını yöneten Avustralya'daki komuta üssü ile Şüelong (Kar Ejderhası) adlı Çin araştırma gemisine ilettiği belirtildi. Şüelong, bölgeye gitmek üzere yönünü değiştirdi. Çin uçağının yaklaşık 10 bin metre yükseklikten tespit ettiği cisimlerden ikisinin büyük, diğerlerinin ise küçük olduğu belirtildi.

22 METRE UZUNLUĞUNDA 13 METRE GENİŞLİĞİNDE CİSİM

Cisimlerin birkaç kilometre karelik bir alana yayıldığı kaydedildi. IL- 76 uçağı, daha sonra yakıt sorunu nedeniyle bölgeden ayrıldı. Çin Ulusal Savunma Bilim, Teknoloji ve Sanayi İdaresi, önceki gün Gaofıng-1 adlı uydunun Hint Okyanusu'nun güneyinden elde ettiği görüntülerde 22 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde bir cisim tespit edildiğini açıklamıştı.

239 YOLCULU UÇAK 8 MART'TA KAYBOLMUŞTU

Bu arada ABD'nin Pasifik Donanma Komutanlığı, uçağın kara kutularının bulunması için bölgeye özel bir araç gönderiyor. Bir geminin arkasına takılan Pinger Bulucu (TPF), kara kutuların gönderdiği sinyalleri 6 bin metre derinlikten bile kaydedebiliyor. Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 yolcu uçağı, 8 Mart'ta Pekin'e gitmek üzere Kula Lumpur'dan kalktıktan kısa bir süre sonra radarlardan kaybolmuştu. Uçakta 239 kişi bulunuyordu.