Malezyalı yetkili: Depremin nedeni çıplaklar
Ajanslar

deprem

Cuma günü Borneo Adası'nda, Güney Doğu Asya'nın en yüksek noktalarından birini vuran 6.0 büyüklüğündeki depremde bazıları çocuk 16 dağcı öldü. Kurtarma ekipleri kayıp iki kişiyi bulmaya çalışıyor.

DEPREMİN NEDENİ ÇIPLAKLAR

Sabah Eyaleti Başbakan Yardımcısı Joseph Pairin Kitingan ise yaşadıkları facianın dağın zirvesinde çıplak poz veren ve kendilerini durdurmaya çalışan yerel bir rehberi azarlayan Batılı bir grupla bağlantılı olduğunu söyledi.

Malezyalı yetkili: Depremin nedeni çıplaklar

KUŞLAR UYARDI

Turistlerin yarı çıplak fotoğrafları internete kondu. Joseph Pairin Kitingan, turistlerin dağın ruhunu öfkelendirdiğini savundu.

Eyalet Başbakan Yardımcısı, "Bu deprem, korktuğumuz şeyin, onların yaptıklarının sonucu olarak meydana geldiğinin teyidi olarak görülebilir. Bu trajedi bize yerel inançlara ve adetlere saygı gösterilmesi gerektiğine dair bir uyarıdır" dedi.

Malezyalı yetkili: Depremin nedeni çıplaklar

Malezyalı yetkili, depremden bir gün önce bir kuş sürüsünün yarım saat daireler çizerek döndüğünü ve bunun uğursuzluk olduğunu söyledi. Yerel halk, kutsal saydığı Kinabalu Dağı'nın atalarının "ebedi istiratgahı" olduğunu söylüyor.

Tüm Sabahlılar, Başbakan Yardımcısı gibi faciasının sorumlusunun Batılı turistler olduğunu düşünmüyor. Ama dağda çıplak poz vermenin değerlerine saygısızlık olduğunu belirtiyorlar.

Malezyalı yetkili: Depremin nedeni çıplaklar

Kinabalu'da çalışan Supni adlı bir rehber ise "Sebep turistler mi değil mi bilemem. Ama biz, saygı gösterilmesi gereken yerel adetleri olan modern bir toplumuz" dedi.