Mali'de isyancı Tuaregler'le ordu güçleri çatıştı

Mali'de isyancı Tuaregler'le ordu güçleri çatıştı

Mali'de muhalif grupların kontrolündeki Kidal kentinde askerler ile Tuareg isyancılarının oluşturduğu Azavad Ulusal Kurtuluş Hareketi (MNLA) arasında çıkan çatışmalarda 8'i asker 36 kişinin öldüğü, 87 kişinin yaralandığı açıklandı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kidal'da ordu güçleri ile Tuareg isyancıları arasında dün çıkan çatışmalarda askerlerden 8, isyancılardan 28 kişi öldü, 28'i asker 87 kişi yaralandı" denildi.

Savunma Bakanlığı da hükümetin Kidal kenti sakinlerinin mal ve canlarının korunması için gereken tüm tedbirleri alacağını duyurdu.

MNLA tarafından yapılan açıklamada ise Kidal kentinde Mali askerlerinin bulunduğu askeri kışlanın kuşatıldığı, 4 askerin öldürüldüğü, 2 zırhlı askeri araç ve çok sayıda mühimmata el konulduğu bildirilmişti.

Mali'deki olaylar, muhalif grupların kuzeydeki Kidal, Timbuktu ve Gao şehirlerinin kontrolünü ele geçirmesi ve ardından Bamako'daki geçici hükümetin Fransa'dan yardım talep etmesiyle başlamıştı.

MLNA, Ensaruddin, Mağrib el-Kaidesi (AQMI), Batı Afrika Tevhid ve Cihad Hareketi (MOJWA) ve diğer silahlı grupları hedef alan Fransız ordusunun, Mali'ye askeri müdahalesi sonucu, kuzeydeki kentlerin kontrolü Fransız güçlerin eline geçmişti.

MNLA, Ensaruddin, AQMI, MOJWA ve diğer silahlı gruplar Fransız ve Mali ordusuna yönelik saldırılar düzenliyor.