Kartal'da bir bina çöktü
ensonhaber.com

İstanbul Kartal'da 8 katlı bir bina çöktü. Çok sayıda itfaiye, ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi.

Enkaz altında kalanlar için arama çalışmaları başladı.

Kartal'da bir bina çöktü

Kartal'da bir bina çöktü VİDEO

14 DAİRE

Orhantepe Mahallesi, Bankalar Caddesi Sema sokak üzerinde bulunan 8 katlı binada, 14 dairenin bulunduğu ve dairelerinin içlerinin dolu olduğu görgü tanıkları tarafından ifade edildi.

Kartal'da bir bina çöktü

Binadaki tüm dairelerin dolu olduğu ileri sürülürken, itfaiye ekipleri enkaz çevresinde sürekli çağrı yapıyor. Vatandaşlar da arama kurtarma çalışmalarına yardım ediyor. Binada yaşayanların yakınları da haberi alarak olay yerine akın etti.

Kartal'da bir bina çöktü- FOTO GALERİ

Kartal'da bir bina çöktü

BİNANIN ALTINDAKİ ATÖLYE

Binanın altında konfeksiyon atölyesinin bulunduğu belirtirken, olay anında atölyenin boş olduğu iddia edildi. İstanbul Valisi de olay yerine gelmek üzere harekete geçti. Binan 1992 yılında yapıldığı açıklandı.Kartal'da bir bina çöktü

7 KİŞİ KURTARILDI

İstanbul Valiliği olay yerinde yapılan kurtarma çalışmalarında 1'i kadın 6 kişiye yaralı olarak ulaşıldığını açıkladı. Kadın sağlık ekipleri ve itfaiye tarafından sedyeyle  hastanelere sevkedildiğini açıklandı. 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi.

Kartal'da bir bina çöktü

YIKILMA NEDENİ PATLAMA

Kartal Belediye Başkanı Atınok Öz, yıkılmaya binada meydana gelen bir patlamanın sebep olduğunu herhangi bir yıkım kararının bulunmadığını belirtti. Binada resmi olarak kayıtlı 43 kişinin yaşadığını açıklayan Başkan Öz, içerde henüz kaç kişinin bulunduğunun bilinmediğini belirtti.

SORUŞTURMA BAŞLADI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Kartal'da meydana gelen 8 katlı bina çökme olayına ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.