Maltepe'deki baba vahşetine Başbakan'dan talimat
ensonhaber.com

İstanbul Maltepe'de, Mira ve Hira isimli iki kız çocuğunun babaları tarafından pompalı tüfekle öldürüldüğü olayla ilgili, Başbakan Binali Yıldırım'ın verdiği talimatla inceleme başlatıldı. İnceleme sonucunda kamu görevlilerinin ihmali bulunursa, soruşturma başlatılacak.

"ARABASINDA SİLAH VAR DEDİM, ARAMADILAR"

Acılı anne, kocasını yetkililere şikayet ettiğini fakat kimsenin kendisine sahip çıkıp yardım etmediğini söylemişti. Anne Dilek Yardım katıldığı bir canlı yayında, "Ben 6 yıl boyunca şiddet gördüm. Hepsine gittim. Kimseye sesimi duyuramadım. Çocuklarımı koruyamadım. Bunun önüne geçilebilirdi. 'Sen kimsin?' derdi. 'Senin savcın, polisin seni kurtarmayacak?' derdi. Kurtarmadı da. Olaydan bir ay önce onların kafasına silah dayadı. Polis çağırdım. Bu adamda silah var dedim. Üstünde yok dediler. Arabasında var dedim. Arabası aranmadı." şeklinde konuşmuştu.

İki kızını kaybeden annenin canlı yayında isyanı

'KİMSE BANA YARDIM ETMEDİ' DEMİŞTİ

Kızlarının cenazesi sırasında da kimsenin kendilerine yardım etmediğini, seslerini duymadığını bağıra bağıra söyleyen Anne Dilek Yardım, "Kapınızı çaldım, kimse yardım etmedi. Cenazeye ne yüzle geldiniz? Hepinize yalvardım. Hiçbiriniz sahip çıkmadı bana. Benim kuzularım gitti." diye feryad etmişti.