Mamak'ta bin 219 konut için imzalar atıldı

MAMAK

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, uyguladığı yerinde kentsel dönüşüm projeleriyle afetlere karşı riskli, ömrünü tamamlamış yapıların yerine, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyan projeleri uygulamaya devam ediyor. Ankara-Mamak'ta Anayurt ve Gülseren Mahallelerinde, başlayan Kentsel Gelişim ve Gecekondu Dönüşüm Projesi tüm hızıyla devam ediyor.

BİN 219 ADET YENİ KONUT

Ankara-Mamak ilçesinin Anayurt ve Gülseren Mahallerinde TOKİ ve Belediye işbirliğinde devam projede bin 219 adet yeni konutun inşaatı için ilgili müteahhit firmalar ile sözleşmeler imzalandı. Projenin detayları hakkında bilgi veren TOKİ Başkanı M. Ergün Turan şunları kaydetti: "Mamak'ta Belediye ile sürdürdüğümüz Kentsel Gelişim ve Gecekondu Dönüşüm Projesi hızla devam etmekte. Toplam bin 219 adet konut inşaat edilecek proje için de ilgili firmalar ile sözleşmeleri imzaladık. En kısa sürede yapımına başlanacak."

SOSYAL DONATI ALANLARI

Ankara Mamak 3.etap kapsamında Anayurt-Gülseren Kentsel Dönüşüm projesi 68 bin 701 metrekare alanda yapılacağını belirten Turan, "Kentsel dönüşüm projesinde 39 tane blok olacak. Projede dairelerin brüt alanları 110 metrekare ile 149 metrekare arasında değişiyor. Projede bin 40 araçlık otopark, çocuk oyun alanları, ortak kullanım alanları gibi sosyal olanaklar yer alıyor" dedi.

MAHALLE KÜLTÜRÜNÜN İZLERİNİ YAŞATACAK

Projenin sadece konut ile sınırlı olmadığını belirten Turan "Toplam bin 219 konuttan oluşacak proje, mimari konsepti ile örnek olacak. Proje kapsamında yeşil alanlar, sosyal yaşam alanları, ticaret merkezi ile yeni bir yaşam alanı oluşacak. Yatay mimariyle inşa edilecek olan konutlar mahalle kültürünün izlerini taşıyacak" dedi.