Manisa'nın en büyük projesi ihale aşamasında
İHA

toki

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Manisalıların sabırsızlıkla beklediği ve Manisa’nın en büyük projelerinden birisi olarak tarihe geçecek olan TOKİ Projesi üzerinde önce masada daha sonra da sahada incelemelerde bulundu. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, İstanbul’dan gelen Şehir ve Bölge Plancıları Murat Yazıcı ve Mehmet Demiröz ile birlikte TOKİ Projesi üzerinde önce Şehircilik ve İmar Müdürlüğü'nde daha sonra da projenin hayata geçirileceği Akgedik bölgesine giderek sahada incelemelerde bulundu.

İnceleme sırasında Başkan Çerçi’ye, Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Özel Kalem Müdürü Semih Coşkun, İmar ve Şehircilik Müdürü Saniye Altay ve Etüd, Proje, Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Vacide Elmalı da eşlik etti.

“YENİ BİR ŞEHİR KURUYORUZ”

TOKİ alanında incelemelerini tamamlayan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Akgedik bölgemizde hayata geçireceğimiz Toplu Konut Projemizin birinci etabının ihalesi birkaç ay içerisinde yapılacak. Geçen hafta Ankara’dan gelen ekipler zemin etüt çalışmalarını tamamladı. Akgedik bölgemizde 5 bin konutluk projenin ilk etabı olan bin 213 konutun ihalesi çok yakın bir zamanda yapılacak. TOKİ’nin yeni konseptine göre 8-10 katlı binalar değil, 4-5 katlı modern şehirler kuruluyor. Birinci etabı yakında halkımızla paylaşacağız. Diğer 2’nci, 3’üncü, 4’üncü ve 5’inci etaplarla ilgili çalışmalar devam ediyor.“

Manisa'nın en büyük projesi ihale aşamasında

DEMİRÖZ TOKİ SAHASINA HAYRAN KALDI

TOKİ’nin daha önceden planlamış olduğu yerleşim yerini incelemelerde bulunmak üzere geldiklerini belirten Şehir ve Bölge Plancısı Mehmet Demiröz, “Akgedik bölgesi diye tabir edilen bu bölge üzerinde edindiğim izlenim fevkalade güzel bir bölge. Bir şehir plancısı olarak diyorum ki, burası ideal şehircilik ilkeleri ve prensiplerine uygun bir şehir kurulma aşamasında olan bir yer. Her şeyden önce tarım alanı değil. Topografı açısından uygun eğimlere sahip, zemin gördüğümüz kadarıyla sağlam bir zemin olduğu intibası oluşturuyor. Tabi ki bunları raporlar belirleyecektir. Sayın Başkanımızı böylesine güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.

MANİSA GELİŞME POTANSİYELİ YÜKSEK BİR İLİMİZ

Şehir ve Bölge Plancısı Murat Yazıcı, “Gelişen süreç içinde yeni üst ölçekli planlarda değişikler olmuş. Bu üst ölçekli planın getirdiği koşullara göre yeniden revize edeceğiz. Buradan aldığımız bilgilerle de mevcut plana sadık kalarak yeni bir plan oluşturacağız. Çünkü bu yaptığımız planda ileride Manisa’nın gelişme potansiyeli yüksek bir ilimiz. Bu kriterlere göre planları yeniden değerlendirip hem bu Akgedik’in kapasitesi ile ilgili plan oluşturacağız hem de bundan sonraki yerleşim alanlarına entegre olacak bir plan oluşturmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“YUNUSEMRE KENDİNE ÖZGÜVENİ OLAN BİR BELEDİYEDİR”

Kendine özgüveni olan Yunusemre Belediyesi'nin neyi, ne zaman ve nasıl yapacağını bilen bir belediye olduğuna vurgu yapan Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ise şöyle konuştu:

“Yeni kurulan bir belediye olarak birinci yılını dolduran Yunusemre Belediyemiz çok önemli mesafeler katetti. Bir taraftan belediyemizi kurma çalışmaları devam ederken diğer taraftan da çok önemli projeler üzerinde çalışmalarımızı yaptık. Bugün bu yaptığımız çalışmaların meyvelerini topluyoruz. 5 bin konutluk toplu konut projemizin birinci etabının son aşamasına geldik. Allah’ın izni ile en kısa zamanda Manisa kamuoyu ile projemizi paylaşacağız. Yunusemre Belediyesi kendine özgüveni olan, neyi, ne zaman, nasıl yapacağını bilen bir belediyedir. Projemiz, Manisa ve Yunusemreli vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun.”

Manisa'nın en büyük projesi ihale aşamasında

OSB İLE ÜNİVERSİTENİN ODAK NOKTASI

İmar ve Şehircilik Müdürü Saniye Altay, “Akgedik bölgemizdeki TOKİ projemizin birinci etabının çalışmaları tamamlanmış durumda. Yapılacak olan çalışmaların daha sonra ki etapların nirengisini oluşturuyor. İstanbul’dan gelen plancı arkadaşlarla yaptığımız toplantılarda OSB ile Üniversitenin odak noktası haline gelecek bir toplu konut çalışmasıdır bu. Bizim amacımız ve umudumuz çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak. Bu yönde devam eden çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek” dedi.

“TOKİ’YE YOĞUN BİR TALEP VAR”

TOKİ Projesine vatandaşların çok büyük talepleri olduğunu dile getiren Etüd, Proje, Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Vacide Elmalı, “Bu bölgede hayata geçireceğimiz TOKİ Projemize halkımızın çok büyük talebi var. Bunu neden böyle söylüyorsunuz diyecek olursanız neredeyse her gün biz de konut sahibi olacağız diye adeta belediyemizin kapısını aşındırıyorlar. Halkımızın iyi şartlarda huzurlu ve mutlu yaşamalarını sağlamak adına bir şehir kurmaya çalışıyoruz” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)