Mansur Yavaş CHP ve İP'in ortak adaylığını kabul etmedi
AA

31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde adı CHP ve İP'in adayı olarak Ankara için söylenen Mansur Yavaş'tan geçtiğimiz günlerde hamle gelmiş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan randevu talep ettiğini açıklamıştı.

Ankara'da geçtiğimiz dönem büyük bir hezimet yaşayan ve geçtiğimiz haftadan bu yana görüşme talebine yanıt bekleyen Yavaş, dün Kemal Kılıçdaroğlu'yla bir araya geldi.

YAVAŞ'A "ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR" DEDİ

2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe görüşmelerine katılan Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde parti genel merkezine geçti. Kemal Kılıçdaroğlu genel merkezde, Mansur Yavaş ile bir görüşme yaptı.

Bu görüşmede, Yavaş’ın adaylığına ilişkin bir karar alınmadığı ifade edilirken Kılıçdaroğlu, Yavaş’a teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Mansur Yavaş CHP ve İP'in ortak adaylığını kabul etmedi

ORTAK ADAY OLMAK İSTEMEDİ

Görüşmede Kılıçdaroğlu’nun, Yavaş’a İYİ Parti’den adaylığı konusunu sorduğu ancak Yavaş’ın, ortak aday olmak istemediği için buna sıcak bakmadığını belirttiği öğrenildi.

Parti kaynakları, CHP’deki adaylık yarışının, bundan sonra Genel Başkan Başdanışmanı ve eski Ankaragücü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım ile Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan arasında geçeceğini kaydediyor.

Cengiz Topel Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile geçen hafta 1.5 saat süren bir görüşme yapmıştı.

Mansur Yavaş CHP ve İP'in ortak adaylığını kabul etmedi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)