MAPIC 2015'e 14 Türk firması katılacak

e

TÜRKİYE temsilciliğini Alkaş’ın dünyanın en büyük uluslararası perakende ve gayrimenkul fuarı MAPIC, bu yıl 18-20 Kasım arasında 21. kez Fransa Cannes’da düzenlenecek. Dünya markası olmak isteyen Türk perakende devleri için de çok önemli platform haline gelen MAPIC’te Turkish Brands çatısı altına giren firma geçen yıla göre ikiye katlandı ve 14 oldu.

TÜRKİYE’DEN KİMLER VAR

Turkish Brands çatısı altında katılım gösteren firma ve kuruluşlar; Birleşmiş Markalar Derneği, Ankara Ticaret Odası, Avva, Chakra, So CHIC, Kiğılı, Mavi, Penti, Collezione, Damat Tween, Faik Sönmez, Hatem Saykı, Karaca Porselen ve Mudo. Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş., Vadistanbul ve Tarık Ediz firmaları da MAPIC 2015’e stant ile katılıyor.

74 ÜLKE BULUŞUYOR

74 ülkeden ve 100 şehirden 8.400’ün üzerinde katılımcıya ev sahipliği yapacak MAPIC 2015’e 700 standla 2.400 perakendeci, 2.300 geliştirici ve 340 yatırımcı şirketi bir araya gelecek, MAPIC’in bu yılki konsepti “Dijitalin Perakende Sektörüne Etkisi” olarak belirlendi.

İRAN İLK KEZ KATILIYOR

MAPIC 2015’teki çarpıcı gelişmelerden bir diğeri ise İran’ın da katılıyor olması Türkiye dahil Batı ülkelerinin İran’a MAPIC sırasında büyük bir ilgi göstermesi bekleniyor. MAPIC 2015’in Onur Ülkesi ABD ise ülkenin en büyük karma projesi Hudson Yards ile Cannes’da olacak. İran dışında MAPIC 2015’e katılan büyük AVM yatırımcıları arasında ayrıca BAE’den Majid Al Futtaim, Katar’dan Place Vendome, Nijerya’dan South Energy, Çin’den Wanda Group, Singapur’dan CapitaMalls Asia, Avrupa’dan Hammerson, Westfield, Klepierre, Unibail-Rodmaco ve Sonae Sierra da bulunuyor.

Yabancı yatırımcıları çekmek için gidiyoruz Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, MAPIC gibi önemli organizasyonların yabancı AVM ve ticari gayrimenkul yatırımcılarının yanı sıra global perakende markalarının da dikkatini Türkiye’ye çekmesi bakımından büyük önem taşıdığını vurguladı.

TÜRKİYE'YE GELMEMİŞ GLOBAL MARKALARIN KAZANDIRILMASI SAĞLANACAK

Yabancı yatırımcıların 2014 yılında Türkiye’deki toplam AVM yatırımlarının 14 milyar dolara ulaştığını belirten Belgü, “Son 6 yıl ortalaması 9.4 milyar dolar olan doğrudan yabancı sermaye girişlerinin yıllar itibariyle değişmekle beraber yüzde 10 ile 15’lik kısmının AVM’lere geldiğini söyleyebiliriz. Türkiye’de toplam 344 alışveriş merkezi yatırımının 78’i yabancı yatırımcılar tarafından gerçekleştirildi. MAPIC organizasyonunun da, henüz Türkiye’ye gelmemiş global markaların kazandırılması ve Türkiye dışında açtıkları mağazalarla globalleşme yolunda ilerlemiş ve aynı yola çıkmak isteyen Türk markalarına destek noktasında oldukça önemli bir rol oynadığını düşünüyorum” diye konuştu.

74 ÜLKE 100 ŞEHİR

MAPIC 2015’te 74 ülkeden 100 şehir temsil edilecek. 2.400 perakendeci, 700 stant katılımı, 2.300 geliştirici, 340 yatırımcı şirket bir araya gelecek. 12.000 metrekarede düzenlenecek fuara 8.400’ün üzerinde ziyaretçi bekleniyor. 25’ten fazla oturumda 100’ün üzerinde lider, konuşmacı olarak yer alacak.