Mardin'de elektrik eylemi sona erdi

Elektrik kesintisi nedeniyle Derik Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan grubun talebini değerlendiren Derik Asliye Hukuk Mahkemesi, kesintinin giderilmesi yönünde karar verdi.

Mardin'de elektrik eylemi sona erdi

EYLEM SONA ERDİ YOL TEMİZLENDİ

Mahkemenin verdiği kararı grubun avukatı, Dikmen Trafo Merkezi yetkililerine götürdü. Elektriğin verilmeye başlamasının ardından yolu trafiğe kapatan grup eylemini sona erdirdi. Yol, taşlarla kurulan barikatların iş makinesiyle temizlenmesinin ardından trafiğe açıldı.

Mardin'de elektrik eylemi sona erdi

CHP HEYETİ BÖLGEDE İNCELEMEDE BULUNDU

Bu arada, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ve Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, ilçede incelemelerde bulundu. Heyet adına konuşan Ayaydın, Derik ve Kızıltepe ilçelerine elektrik verilmemesi nedeniyle çiftçilerin mağdur durumda olduğunu söyledi.

Çiftçilerin tarlada bulunan ürünlerinin kurumak üzere olduğuna dikkati çeken Ayaydın, "Evlerde de hiç elektrik yok. Ben, sizin derdinizi biliyorum. Bu şirket, özel şirkettir. Hükümetin değildir. Bugün elektriğiniz geçici olarak verildi, belki tekrar kesilir. CHP heyeti olarak tarafların tamamını dinleyeceğiz. Yapacağımız incelemeleri değerlendirme yaparak rapor haline getireceğiz. Bu raporu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve TBMM'ye sunacağız" dedi.

Ayaydın, çiftçilere provokasyona gelmemeleri konusunda uyarıda bulunarak, sorunun çözülmesi için elinden geleni yapacağını ifade etti. CHP heyeti, daha sonra Kızıltepe ilçesine geçti.