Mardin'de ve Hakkari'de  6 askerimiz şehit düştü
ensonhaber.com

Mardin'de ve Hakkari'de  6 askerimiz şehit düştü

Mardin'in Derik İlçesi'ne bağlı Akçay Köyündeki Soğukkuyu Jandarma Karakolu'na bugün sabah saat 06.30'da bir grup PKK'lı tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin karşı ateşi üzerine çatışma çıktı.

TAKVİYE TİME PUSU KURULDU: 2 ŞEHİT

Çatışmanın haber verilmesi üzerine saldırıya uğrayan karakola Derik'ten takviye timler gönderildi. Ancak bölgeye takviye gönderilen askeri time PKK'lı teröristlerin pusu kurup ateş açması sonucu ilk belirlemelere göre bir astsubay ve bir uzman çavuş şehit oldu. Bölgeye sevk edilen takviye birlikler teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyon başlattı.

HAKKARİ'DE BOMBALI SALDIRI

Hakkari- Çukurca karayolunda ise PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcı tespit edildi. Hakkari merkeze bağlı Çimenlik ve Oğul köyleri arasındaki yolda patlayıcının imha edilmesinin ardından bölgede operasyon başlatıldı.

Pusu kuran PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşte 1 astsubay ve 3 uzman çavuş şehit oldu. Bölgeye sevk edilen takviye timler, PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonu sürdürüyor.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle:

"24 Haziran 2016 Cuma günü Mardin-Derik ilçesi Bayırköy Mahallesinde adli aramafaaliyeti icra eden unsurlarımıza bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız saat 06.30’da şehit olmuştur.

Ayrıca Hakkâri Çukurca karayolunun emniyetini alan unsurlarımızın bulundukları bölgede, el yapımı patlayıcıların patlaması sonucu dört kahraman silah arkadaşımız saat 07.15’te şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

Mardin'de ve Hakkari'de  6 askerimiz şehit düştü

MARDİN ŞEHİTLERİNİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Mardin'de şehit düşen askerlerin Astsubay Mustafa Ayna ve Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç olduğu öğrenildi. Şehit olan askerlerin Çorumlu olduğu belirtildi.

ÇORUM'DAKİ BABAEVİNDE YAS

Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan askerlerden Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna'nın (29) şehadet haberi, Çorum'un Osmancık ilçesindeki babaevine ulaştı. Evli ve bir çocuk babası Ayna'nın şehit olduğu haberi, Yeni Mahallesi'nde oturan baba Muzaffer Ayna'ya Kaymakam Cemalettin Demircioğlu, Belediye Başkanı Hamza Karataş ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İrfan Kıymaz tarafından verildi. Bu sırada fenalık geçiren bazı aile fertlerine 112 Acil Servis ekibince müdahale edildi. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları da acı haber üzerine eve geldi.

Mardin'de ve Hakkari'de  6 askerimiz şehit düştü

KISA SÜRE SONRA BOLU'YA GEÇECEKTİ

Şehidin 2007 yılında göreve başladığı, kısa bir süre sonra yeni görev yeri Bolu'ya geçeceği öğrenildi. Şehidin babası Muzaffer Ayna'nın Osmancık Belediyesinde memur olarak görev yaptığı, Muğla'da yaşayan eşi Nazlı Ayna'ya da yetkililer tarafından haber verildiği belirtildi. Şehidin naaşının Mardin'de düzenlenecek törenin ardından askeri uçakla Merzifon Havaalanı'na getirileceği, buradan da karayoluyla Çorum'a ulaştırılıp yarın öğle vakti defnedileceği öğrenildi.

Mardin'de ve Hakkari'de  6 askerimiz şehit düştüMardin şehidi Çorumlu Mustafa Ayna

HAKKARİ ŞEHİTLERİ

Hakkari Çukurca karayolunda terör örgütü PKK tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı bombanın patlatılması sonucu şehit olan 4 askerden 2'sinin kimliği belli oldu. Uzman Çavuş Harun Koçak (25) ve Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Gevrek hain saldırıda şehit düştü.

ATEŞ, YOZGAT VE KIRŞEHİR'E DÜŞTÜ

Şehit Uzman Çavuş Harun Koçak'ın (25) acı haberi Yozgat'ın Çekerek ilçesindeki baba ocağına ulaştı. Alim ve Miyase Koçak çiftinin 3 oğlundan biri olan şehit Harun Koçak'ın acı haberini Çekerek ilçesine bağlı Kayalar köyündeki baba ocağına İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Selçuk Yıldırım, Çekerek Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu ile beraber verdi. Şehit haberinin duyulmasıyla birlikte vatandaşlar şehidin baba ocağına akın etti. Şehidin cenazesinin yarın Çekerek'te düzenlenecek cenaze töreninin ardından Kayalar köyünde toprağa verileceği belirtildi. Hakkari Çukurca'da teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Gevrek'in acı haberi Kırşehir kent merkezindeki baba ocağına ulaştı. Şehit evine Türk bayrağı asıldı.