Marien Le Pen: Türkiye'nin AB üyeliği veto edilmeli

Marien Le Pen: Türkiye'nin AB üyeliği veto edilmeli

Le Pen, seçim zaferinin ardından ülkenin en büyük haber Kanalı BFM TV'ye konuk oldu. Tecrübeli gazeteci Jean Jacques Bourdin'in sorularını yanıtlayan Le Pen, Avrupa'da nasıl bir çalışma yürüteceği sorusuna, “Öncelikle Amerika ile AB arasında ticari serbest değişimi öngören Trans-Atlantik Anlaşması'nın derhal iptal edilmesini istiyoruz. İkincisi derhal Türkiye'nin AB'ye üye olmasının veto edilmesini istiyoruz. Üçüncüsü ise Fransa'yla ilgili. Hollande'ın hiçbir meşruiyeti kalmamıştır. Derhal meclis feshedilmeli ve temsili seçim sistemine geçilmelidir” dedi. Ulusal Cephe (FN), seçim kampanyası boyunca da afişlerine “Türkiye'nin AB üyeliğine hayır” yazmıştı. Gazeteci Jean Jacques Bourdin'ın, “Ama Fransa'da da Avrupa'da da kurumlar var. Bu kurumları hiçe mi sayıyorsunuz?” sorusu üzerine, “Kurumlara elbette saygı duyuyoruz ama bu politikacılara duymuyoruz. Kampanya boyunca Federal Avrupa diye halka yalan söylediler. Biz federal Avrupa'yı değil, ulusların Avrupa'sını istiyoruz. AB'nin böyle büyümesinin durdurulması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

"NAZİ PARTİYLE GÖRÜŞÜRÜM"

Marine Le Pen Çarşamba günü Brüksel'e giderek aşırı sağ gurubun kurulması için temaslara başlayacak. AP'de grubu bulunan İngiliz Euroseptik UKIP partisinin lideri Nigel Farage, “FN antisemist ve ırkçı. Onlarla ittifaka gitmem” diyerek FN ile grup kurmayı reddediyor. Ancak Marine Le Pen, Farage'ın lider kalmak için bu taktiği kullandığını öne sürerek, “Bu çok ucuz bir yöntem. Fransa'da da aynı şeyi yapıyorlar. Nigel Farage, kendi liderliğini kaybetmemek için, gurubun başında kalmak için bunu yapıyor” dedi. Maine Le Pen, grup kurabilmek için Brüksel'de Hollandalı islam karşıtı parti PVV, Macaristanlı ırkçı parti Jobbick, Yunan neonazi parti Aube Dore, Avusturyalı aşırı sağ parti FPÖ, Alman AFD ve Bulgar ırkçı parti Ataca ile görüşeceğini açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ADAYIYIM

Fransa'da büyük zafer elde eden Marine Le Pen, 2017'de cumhurbaşkanlığı seçimlerine de aday olacağını açıkladı. Le Pen, “Aday olacağım ve olursam da muhtemelen seçileceğime inanıyorum” dedi. Fransa'da Nisan 2002'de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Marine Le Pen'in babası ve partinin o dönemdeki başkanı Jean Marie Le Pen, Jacques Chirac karşısında ikinci gelince Fransa büyük şok yaşamıştı.