Marmaris'te paylaşılamayan kamp çürümeye devam ediyor

Marmaris'te paylaşılamayan kamp çürümeye devam ediyor

Muğla'nın büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından ise Köy Hizmetleri Kampı, Muğla'da oluşturulan Devir Tasfiye Komisyonu tarafından yüzde 75 hissedarı Muğla Büyükşehir Belediyesi olan Muğla El Sanatları Sanayi Limited Şirketi'ne (MELSA) şirketine devredildi. Muğla İl Özel İdaresi eğitim ve Dinlenme Tesisleri adı verilen kampın tabelası değişti ama kaderi değişmedi.

BU SEZON DA HİZMETE SUNULMADI

Devrin yaz başında gerçekleşmiş olmasına rağmen, bu sezon da hizmete sunulamayan kampın kapısında, "Girmek yasaktır" yazısı bulunduğu ve bir bekçinin beklediği dikkati çekti. Kampın sahilini ise sakin bir ortamda denize girmek isteyen bazı turistlerin, etrafta otlayan keçilerle paylaştığı görüldü.

PAYLAŞILAMAYAN CENNETTEN GÖRÜNTÜLER

Marmaris'te paylaşılamayan kamp çürümeye devam ediyor

"TURİZMİN HİZMETİNE SUNULMALI"

Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, yaptığı açıklamada, kampın son durumunun Marmaris gibi gözde bir turizm merkezine yakışmadığını söyledi. Kampın bir an önce yenilenerek hizmete açılması gerektiğini belirten Kaplan, "Devrin ardından kampta bir temizlik çalışması yapıldı. MELSA'nın burasını günübirlik dinlenme ve eğitim alanı olarak kullanacağı bildirildi. Kampın bölge ve ülke turizmine katkı sağlayacak bir yere dönüştürülmesinin faydalı olacağına inanıyoruz " dedi.

KAMPIN MELSA'YA GEÇMESİNE SICAK BAKILMIYOR

Kampın MELSA'ya geçmesine sıcak bakmadıklarını anlatan Kaplan, ilçe sınırları içindeki değerlerin o ilçenin belediyelerine bırakılması gerektiğini savundu. Yasa gereği kapanan özel idarelerin mallarının büyükşehir belediyelerine geçtiğini hatırlatan Kaplan, bundan dolayı kampın Muğla Büyükşehir Belediyesinin hissedarı olduğu MELSA şirketine devrolduğunu kaydetti. 50 milyonluk cennet Doğal güzelliği nedeniyle vatandaşların "cennetten bir köşe" olarak adlandırdıkları ve açık olduğu dönemlerde bürokratların tatil yapmak için birbirleriyle yarıştıkları kampın bünyesinde konaklama tesisi, restoranlar ve teraslar gibi kısımlar bulunuyor. Denizle ormanın kucaklaştığı sakin bir bölgede bulunan kampın plajına da başka bir yerden giriş yapılamıyor.

Marmaris'te paylaşılamayan kamp çürümeye devam ediyor

50 MİLYON LİRA DEĞERİNDE

Marmaris emlak Müşavirleri Derneğinin yaptığı değerlendirmede söz konusu yerin yaklaşık 50 milyon lira değerinde olduğu bildirilmişti. Uzun yıllar Tarım ve Köyişleri Bakanlığı personeline hizmet veren tesis, 2005 yılında Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünün kapatılmasının ardından, Muğla Tarım İl Müdürlüğüne devredilmişti. Tesis, 2008 yılında ise mahkeme kararıyla Çevre ve Orman Bakanlığına geçti. İl Özel İdaresinin Muğla 1. İdare Mahkemesine başvurusu üzerine, "5286 sayılı Yasa uyarınca Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğüne tahsis edilmiş taşınmazların il özel idarelerine devredileceği" gerekçesiyle tesisin Muğla İl Özel İdaresine verilmesine karar verilmişti.