Masum Türker kimdir

Masum Türker kimdir

1951 yılında Mardin'de doğdu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi. Yeminli Mali Müşavirlik, Türkiye Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odalar Birliği Genel Başkan Yardımcılığı, Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu (IFAC) Eğitim Komitesi Üyeliği, Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği Başkanlığı, Gazete Sahipleri Derneği Başkanlığı, Gazi Üniversitesi Bolu İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevliliği, Güneş Gazetesi Murahhas Üyeliği, Yeni Yüzyıl Yazarlığı, Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmenliği, Demokrat Merkez Parti genel başkan yardımcılığı, 21. Dönem İstanbul Milletvekilliği ile Devlet Bakanlığı yapmıştır. Evli ve 2 Çocuk babasıdır.

ANAP'TAN SARIYER BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

Türker, 1989 yılında yapılan yerel seçimlerde Anavatan Partisi'nden (ANAP) İstanbul-Sarıyer belediye meclis üyeliğine seçildi. Bedrettin Dalan'ın kurucusu olduğu Demokrat Merkez Partisi'nde halkla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde de bulundu.

DYP'DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU SEÇİLEMEDİ, DSP'DEN SEÇİLDİ

1991 yılında Doğru Yol Partisi'nden (DYP) milletvekili adayı oldu, ancak seçilemedi.1999 yılında ise Demokratik Sol Parti'den (DSP) İstanbul milletvekili seçildi.

EKONOMİ BAKANLIĞI YAPTI

Kemal Derviş'in istifasından sonra 57. Hükümet'in son iki buçuk ayında Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı. Türker, 2004 Yerel Seçimleri'nde DSP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yüzde 1.3 (57 Bin) oy aldı.

DSP Genel Sekreterliği görevini bırakarak 20 Ekim 2008 tarihinde Ankara'da yapılan, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TURMOB) 19. Seçimli Olağan Genel Kurulunda iki yıl süreyle başkanlığa seçilmiştir.

2009 YILINDA DSP GENEL BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

Zeki Sezer'in genel başkanlıktan istifasından sonra toplanan 17 Mayıs 2009 Olağanüstü Kurultayı'nda DSP Genel Merkez yöneticilerinin desteğiyle en geç bir yıl sonra toplanacak olan DSP 8. Olağan Kurultayı'na kadar DSP Genel Başkanlığı'na seçildi. 6 Haziran 2010'da Ankara'da yapılan DSP 8. Olağan Kurultayı'nda Masum Türker tekrar genel başkanlığa seçildi.

Masum Türker, Hesap Uzmanlığı alanında doktora sahibidir. Doktorasını, milletvekilliğinin sona ermesinin hemen ardından 2003 yılında İstanbul Üniversitesi'nde yapmıştır. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Halen İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde de öğretim üyeliği yapmaktadır.