Mavi Marmara'dan yeni görüntüler - Video

Mavi Marmara'dan yeni görüntüler - Video

Gazze'ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerince düzenlenen saldırı sonrasındaki durumu anlatan yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde baskın sonrasında geminin 2. katında yaralıların ve ölülerin bulunduğu bölümde çekilen görüntülerde yaşananlar kameralara yansıyor.

CESETLER BAYRAKLARA SARILMIŞ

Görüntülerde baskın sonrası aktivistlerin içinde bulunduğu ruh hali ve yaralılara müdahale anı yer alıyor. İsrail askerleri ve İsrail helikopterlerinin de zaman zaman görüntülere yansıdığı kayıtlarda, hayatını kaybeden aktivistlerin kefene, Türk ve Filistin bayraklarına sarılmış görüntüleri bulunuyor.

BİRBİRLERİNİ MOTİVE EDİYORLAR

Bu arada geminin içindekilerin havasızlık nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığı ve kartonlarla serinlemeye çalıştıkları ve yaralılara serinletmeye çalıştıkları da, görüntülerde yer alıyor. Ayrıca, gemidekilerin sürekli olarak birbirlerini motive ettikleri de kayıtlarda yer alıyor.

Görüntülerde İsrail askerlerinin gemiye inmesine müdahale etmek isteyen bir aktivistin, yerde yatan ölüleri göstererek Arapça ''Elhamdülillah, Allah'a şükürler olsun bize şahadeti nasip etti. Bu Allah'ın nimeti ve en güzel yoludur'' dediği duyuluyor.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ!..

OLAY

Gazze'ye insani yardım taşıyan ''Mavi Marmara'' gemisine yönelik İsrail askerlerince 31 Mayıs 2010'da Akdeniz'in uluslararası sularında düzenlenen saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.