Binali Yıldırım Genel Kurul'a seslendi

Meclis askeri darbe girişimi nedeniyle 16 Temmuz'da olağanüstü toplantıya çağrıldı.

AK Parti grubu adına Başbakan Binali Yıldırım konuşuyor:

Öncelikle şu dizeleri okumak istiyorum.

Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal

Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal

Edebiden sana yok ırkıma yok izmihlal

Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet

Hakkıdır Hakk'a tapan milletimin istiklal..

Meclis olağanüstü toplandı VİDEO

Dün gece milletin namusunu korumak için sokağa çıkan, tankların önüne dikilen, o mübarek kanlarıyla bayrağının hürriyetini muhafaza eden şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Hepsini, bu yüce Meclis'in çatısı altından şükranla selamlıyorum.

O kahramanların ailelerine, özellikle sesleniyorum. Üzülmeyin, hüzünlenmeyin, onlar peygamberlikten sonraki en büyük rütbeye, en büyük payeye, şehitlik mertebesine ulaştılar. O kahramanlar, düne kadar sizin evlatlarınızdı ancak bugün milletin, hepimizin evlatları oldular.

Milli iradeyi teslim almak istayenlere karşı sokağı teslim alan aziz milleti yürekten selamlıyor, böyle kahraman bir milletin evladı olmaktan büyük gurur duyuyorum.

Cumhurbaşkanımız, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, dirayetli dik duruşundan dolayı teşekkür ediyorum. Siyasi partilerimizin genel başkanlarına, meclis gruplarına dayanışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Emniyet teşkilatımıza, her biri birer Alparslan, her biri birer Fatih ve Selahattin Eyyübi olan polislerimin alnından öpüyorum.

Peygamber olacağı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, vatanını, milletini, bayrağını seven, demokrasiye gönülden bağlı her subayının, her görevlisinin alınlarını öpüyorum.

Darbe karşısında dünyaya örnek olacak bir duruş sergileyen basın yayın organlarımıza, medya temsilcilerimize, buradan özellikle teşekkür ediyorum.

Sivil toplum örgütlerimize, kesintisiz ezan ve sela okuyan imamlarımıza, seccadelerimizin başında dua eden kardeşlerime teşekkür ediyorum.

Dünyanın her yerinde bayraklarını alıp, sokağa çıkan vatandaşlarımıza, soydaşlarımıza, dost ve kardeş ülkelere teşekkür ediyorum.

Değerli kardeşlerim, dün gece barikatları aşarak, tankları geçerek, kurşunları savuşturarak, Meclis'e gelip, Genel Kurul'u aştınız.

Ya demokrasi ya ölüm diyerek bu salonda dim dik durdunuz. Milletin meclisinin üstüne bombalarla saldırdılar, silahlarla taradılar, bir tek geri adım atmadınız. Her birinizin ölümü hissettiğinizi biliyorum. Dünya parlamento ve dünya demokrasilerine örnek bir duruş sergilediniz.

Millet sokakta istiklaline sahip çıkarken siz de milletin vekilleri olarak burada, istiklalinize, demokrasiye ve milli iradeye sımsıkı sarıldınız.

Bu tavrınızla Türkiye'nin talihini değiştirdiniz. Yüzlerce yıl unutulmayacak bir kardeşlik, bir iş birliği sergilediniz. Milletimizden sonra en büyük övgüyü tabii ki bu Gazi Meclis hak ediyor, sizler hak ediyorsunuz değerli kardeşlerim.

Parti ayrımı yapmaksızın, bu Meclis'teki herkesi tek tek selamlıyor, milletimiz adına sizleri büyük bir heyecanla alkışlıyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi'miz, 23 nisan 1920 sonrası en zor, en uzun ve en sıkıntılı gecesini yaşadı.

İşgal kuvvetleri Polatlı'ya kadar gelmişlerdi ama bu Meclis'e dokunamadılar. 1960 darbe yapanlar milli iradeye Meclis ruhuna saldırdılar ama Meclis'in bedenine saldıramadılar. 28 Şubat darbecileri ve 1980 darbecileri dokunamadılar

Ancak dün gece, öyle pervasız, öyle cani ve alçakça bir saldırı gerçekleşti ki millet iradesinin tecelli edildiği Meclis'in hem ruhunu hem bedenini incittiler. Bunlar asker değil, bunlar asker kılığında teröristlerdir.

Cinnet halinde, gözlerini kan bürümüştü. İhanet ve haşhaş akıllarını teslim almıştı. Ancak şunu bilemediler, Milletin ocağına göz dikenin, eli yanar.

Binali Yıldırım: O tetiklere basan elleri kırıldı VİDEO

24 saat gecikmeden, o tetiklere basan elleri kırıldı. Ocakları da ebediyen söndü.

Bu millete, bu milletin iradesine kim el uzatırsa, akıbeti aynı olacaktır. Hiçbir darbe, hiçbir darbe girişimi yapanların yanına kar kalmadı, bundan sonra da kalmayacak.

Vatan Caddesi'nde, Kızılay'da 81 vilayetin her bölgesinde AK Parti, CHP, MHP ve HDP'liler el ele verdiler, ortak eylem yaptılar. Milletin kenetlenin mesajını okuduk dediler. İhanet ve terör karşısında sarsılmaz birliktelik içinde olma talimatını milletimizden aldık. Bu tarihi dayanışmayı inşallah geleceğe de taşıyacağız.

Darbe karşısında kahramanca duran milletimize şükranlarımı sunuyor.

Binali Yıldırım Genel Kurul'a seslendi