Meclis'te gergin anlar
AA

SEZGİN

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, AK Partlilere sinirlenerek konuşma süresini tamamlamadan "Lanet olsun. Başka bir şey söylemeyeceğim" dedi ve kürsüden ayrıldı.

Meclis'te gergin anlar

Meclis'te gergin anlar VİDEO

Genel Kurul'da, görüşmelere başlanmasının ardından, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, oturumu yöneten TBMM Başkanı İsmail Kahraman'dan, gündem dışı söz verilmesini talep etti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Elçi'nin çalışma arkadaşı ve dostu olduğunu, ardından önerge vesilesiyle konuşmaktan büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

GERGİN ANLAR

Elçi'nin iyi bir avukat, güçlü bir insan hakları savunucusu olduğunu belirten Tanrıkulu, Elçi'nin kişiliği, öldürüldüğü yer, zaman ve içinde bulunulan ortam değerlendirildiğinde, bütün bunların bir tesadüf olamayacağını öne sürdü.

"Göz göre göre ölüme nasıl bu kadar sessiz kalabilirsiniz?" diye soran Tanrıkulu, AK Parti sıralarından laf atılması üzerine "Terbiyesizlik yapmayın. Dinleyin" diye karşılık verdi.

Bu sırada CHP ve AK Parti milletvekilleri arasında karşılıklı laf atmalar yaşandı ve bazı CHP milletvekilleri sıra kapaklarına vurdu.

"YARALAYICI KELİME KULLANMAYIN"

Birleşimi yöneten Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın kendisini uyarması ve "Sayın Tanrıkulu, sizin de kullandığınız kelime uygun değil. Lütfen, rica ediyorum. Beyanınız yanlış. Yaralayıcı kelime kullanmayın" demesine tepki gösteren Tanrıkulu, "Asıl sizin tutumunuz yanlış. Ben bir ölüm üzerine konuşuyorum. Sizin müdahale etmeniz lazım" ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu, Başkanlık Divanı'na dönerek, sükuneti sağlamasını istedi.

"LANET OLSUN BAŞKA BİR ŞEY SÖYLEMEYECEĞİM"

AK Parti milletvekillerine de "Biraz hicap duyucu bir üslup kullanın. Ben Tahir Elçi'nin anısına saygıdan burada konuşacaklarımın onda birini konuşuyorum. Bu kadar mı tahammülsüzsünüz?" diyen Tanrıkulu, tekrar laf atılması üzerine konuşma süresini tamamlamadan "Lanet olsun. Başka bir şey söylemeyeceğim" diyerek kürsüden ayrıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)