Medyum Mustafa ünlülere sarıldı vatandaşı dolandırdı - izle

Medyum Mustafa ünlülere sarıldı vatandaşı dolandırdı - izle

Ünlülerle sarmaş dolaş çektirdiği fotoğraflarını referans olarak kullanıp 'medyumluk' yapan Mustafa Kılıç, dolandırıcılık suçundan dördüncü defa hapis cezası aldı. Mahkeme kararında şöyle dendi: Dolandırıcılığı meslek haline getirmişsin!.

Medyum Mustafa'nın ünlülerle çektirdiği fotoğraflar

İBRAHİM TATLISES STÜDYODAN KOVMUŞTU

İbrahim Tatlıses, geçtiğimiz yıllarda Tatlıses Tv'de bir programa konuk olan Mustafa Kılıç'ı kendi adını kullandığı gerekçesiyle canlı yayından çok ağır sözler eşliğinde kovmuştu.

İbrahim Tatlıses'in Medyum Mustafa Kılıç'ı kovması

Psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle 2 yıldır uykusuzluk çeken Bursalı Hatice D., konuk olarak katıldığı bir TV programında, aynı rahatsızlıkları yaşayan kişileri iyileştirdiğini söyleyen 'Medyum' Mustafa Kılıç'la bağlantıya geçti. Kılıç, Hatide D.'yi İstanbul'daki evine davet edip, kendisinden para istemeyeceğini söyledi.

EL ÇABUKLUĞUYLA MUSKA DÜŞÜRDÜ

Hatice D., 2008'in Şubat ayında Medyum Mustafa'nın Güngören'deki evine gitti. Hatice D.'den atletini başka bir odada çıkarıp getirmesini isteyen Kılıç, el çabukluğuyla atletten eski, çürümüş bir muska düşürdü. Hatice D., bu olaydan sonra 'Medyum Mustafa' ne isterse yapmaya başladı.

Medyum Mustafa ilk olarak 7 kurban kesmesini, 212 gram 22 ayar altın ve 2 adet 500'lük cep kontörü getirmesini istedi. Hatice D. ertesi gün kurban parası olarak 2800 TL'nin yanı sıra, altın ve kontörleri Kılıç'a verdi. Kılıç altınları bir kazağa, kazağı da çantaya koyup, Hatice D.'ye, 'Bunu evde karanlık bir yere koy ve asla açma' dedi.

OMUZ AĞRISI 3 KOYUN

Üç gün sonra Kılıç'tan telefon alan Hatice D., isteği üzerine aynı gün hesabına 800 TL yatırdı. Ancak şikâyetlerinde bir azalma yoktu. Hatta çantayı koyduğu odaya girdiğinde omuzunda bir ağırlık hissediyordu. Kılıç'ı tekrar aradı. 'Medyum', 3 kurban daha kesmesini istedi. Hatice D., aynı gün kurbanların bedeli olarak 1000 TL'yi daha Kılıç'ın hesabına yatırdı. Birkaç ay sonra madden tükenen Hatice D., Mustafa Kılıç'ı arayarak, çantadaki altınları bozdurmak istediğini söyledi.

ÇANTA AÇMA 6 BİN TL

Kılıç çantayı açacaksa, önce kendisine 6 bin TL gördermesi gerektiğini söyledi. Hatice D.'nin kızı G.D., bu konuşma üzerine çantayı açtı. Ancak çantadaki kazağın içinde, altınlar yoktu. Bunun üzerine dolandırıldıklarını anlayan anne ile kızı, Kılıç hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Kılıç'a, Asliye Ceza Mahkemesi'nde nitelikli dolandırıcılık suçundan 7 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Mahkeme, aynı suçtan hakkında başka davalar da bulunan Kılıç'ın dosyasını ağır ceza mahkemesine gönderdi.

'MESLEK HALİNE GETİRMİŞ'

Yargılamayı yapan Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi verdiği kararla Mustafa Kılıç'ı nitelikli dolandırıcılık suçundan 3 yıl hapse mahkum etti ancak iyi hal indirimi uygulayıp cezayı 2 yıl 6 ay hapse çevirdi. Kılıç'ı 2 bin TL adli para cezasına da çarptıran mahkeme, karar gerekçesinde şu ifadelere yer verdi: 'Sanığın sair mahkumiyetleri itibarı ile bu işi meslek getirmiş olduğu görülmüştür.'