Hanefi Avcı'nın teyp kırdığı röportaj

Taraf Gazetesi, yarın gündemin en önemli isimlerinden biriyle yapılan röportajı yayınlayacak.
Taraf Gazetesi'nin bomba haberleriyle tanınan muhabiri Mehmet Baransu, yazdığı kitapla gündemi değiştiren Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile konuştu.

TEYP KIRDIRAN RÖPORTAJ
Taraf gazetesi bu röportajı "Mehmet Baransu'nun Hanefi Avcı'yla teyp kırdırtan söyleşisi" başlığı ile anonslayarak yarın yayınlanmaya başlayacağını duyurdu..

Gazeteciler.com, yarın Taraf'ta çıkacak olan bu olay röportajın ayrıntılarını öğrendi. Mehmet Baransu, Hanefi Avcı'nın kitabındaki iddialarla ilgili 200'e yakın soru hazırlayıp, Avcı ile röportaj için karşısına oturuyor.

DİNK MEVZUSUNDA GERİLİM TIRMANIYOR
Röportaj 2 saat boyunca oldukça hararetli bir havada sürüyor. Konu kitaptaki Hrant Dink cinayetiyle ilgili iddialara gelince tansiyon artmaya başlıyor. Avcı sinirleniyor ama kendini kontrol altında tutuyor...

ERGENEKON'DA DOZ ARTIYOR
Olaylı biten röportajda Ergenekon mevzusuna geçildiğinde gerilim iyice tırmanıyor. Hanefi Avcı, kitabında "kazılarda bulunan silahların seri numarasız olduğunu" iddia ediyordu. Mehmet Baransu, bu iddiasını hatırlatıp, kazılarda çıkan silahların seri numaralarına dair belgeleri önüne koyuyor.

EMİN ASLAN'DA FİLM KOPUYOR
Mehmet Baransu, Emin Arslan ile ilgili sorularını sormaya başladığında ise film kopuyor... 15 dakika sürüyor bu bölüm. Avcı'yı kızdıran Mehmet Baransu'nun Emin Arslan ve Habib Kanat'a ilişkin şu sorusu oluyor;

-"Emin Arslan'ın oğlunun uyuşturucu taciri Habib Kanat ile nasıl bir iş ilişkisi var?"

İşte o anda iyice sinirlenmiş olan Hanefi Avcı ayağa kalkıyor ve Mehmet Baransu'nun teybini parçalıyor...

Teyp kırıldı iddiaları sonrası Odatv.com'a açıklamada bulunan Hanefi Avcı, yaşananları şu sözlerle anlattı:

"Niyetim yazısındaki iddialara tek tek cevap vermekti, onun için röportaj yapmayı kabul ettim. Yazısındaki iddialarını tekrarladı. Ben de hem cevaplandırdım, hem yanlışlarını ve yanlış kaynaklardan bilgi aldığını anlatmaya çalıştım. Kaynaklarını getirip, yüzleştirmesini dahi istedim. Yanlı, taraflı olduğu o kadar belliydi ki… Çok acayipti. Sanki birileri için özel çaba gösteriyordu. Basın değil de davacı gibiydi. Onun üzerine makamdan çıkmasını istedim, teybini de fırlattım, o kadar. Ama bakalım ne yazacaklar, doğrusu ben de merak ediyorum…"


İşte Taraf'ın birinci sayfadan anons ettiği o röportaj;

hanifi_avci_2.jpg