Mehmet Barlas kimdir

Mehmet Barlas

Mehmet Barlas, 1945 yılında Gaziantep’te dünyaya geldi. Siyasetle iç içe bir ortamda büyüyen Barlas‘ın babası; ticaret, ekonomi ve devlet bakanlığı ile Gaziantep milletvekilliği yapmış Cemil Sait Barlas’tır.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitimini tamamladı. Aynı fakülteden lisans derecesini aldı. Gazeteciliğe babasının sahibi olduğu "Son Havadis"te başladı. Profesyonel gazeteciliğe Cumhuriyet'le adım attı. İç ve dış haberler danışmanlığı yaptığı yıllarda İsmail Cem, TRT Genel Müdürü’ydü.

İlk ödülünü 1968 yılında "Gazeteciler Cemiyeti" tarafından inceleme dalında birincilikle aldı.

Türkiye'deki birçok gazetede çalışma imkânı buldu. Bunlar; “Son Havadis, Cumhuriyet, Milliyet, Resmî Gazete, Günaydın, Hürriyet, Star, Güneş, Yeni Şafak, Türkiye, Zaman, Tercüman, Akşam, Sabah, Show Basın, Posta”dır. Son yıllarda Sabah gazetesinde başyazarlık yapmaktadır. Ayrıca Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesidir.

YORUMCULUK DA YAPTI

Çeşitli yıllarda “Star1, ATV, Show TV ve TGRT” gibi yayın organlarında haber yorumculuğu yaptı. 2008 yılında kısa bir süre için ATV Ana Haber’i sundu. NTV kanalında “Emre Kongar”la birlikte “Yorum Farkı” adlı bir program yaptı. Şu sıralar NTV Radyo'da “Makam Farkı” adlı programı yapmaktadır.

Mehmet Barlas, A Haber’de program sunucusu olan Canan Barlas'ın eşidir.

ESERLERİ

-Sosyo-politik Bir Gerçek Olarak Hocaefendi Sendromu

-Rüzgar Gibi Geçti

-Latife Hanım'ın Sırları ve Türk Sosyetesi, Birey Yayıncılık, İstanbul 2005

-İş ve Siyaset Hayatında Kariyer Yapmak

-Türkiye Üzerine Pazarlıklar

-Türkiye'de Darbeler ve Kavgalar Dönemi, Birey Yayıncılık

-Turgut Özal'ın Anıları, Sabah Kitapları