Mehmet Görmez Silvan'da cuma namazı kıldırdı
İHA

1

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, sabah saatlerinde havayolu ile geldiği Diyarbakır’ın ardından karayolu ile Silvan ilçesine gitti. Burada İlçe Müftülüğü’nü ziyaret eden Prof. Dr. Görmez, daha sonra tarihi Selahaddin-i Eyyubi Camisi’ne geçti.

KÜRTÇE HUTBE OKUDU: HEPİMİZİ YARALAYAN ACILAR YAŞADIK

Tarihi Selahaddin-i Eyyabi Camisi’nde kılınan cuma namazı öncesi hutbenin bir bölümünü Kürtçe okuyan Prof. Dr. Görmez, "Silvan’da, Cizre’de, Silopi’de, Nusaybi’nde, Sur’da son aylarda üzüntülü, hepimizi kalbimizden yaralayan acılar yaşadık. Batısı ile doğusu ile hepimizin bir muhasebe yapmamız gerekmiyor mu?" dedi.

Mehmet Görmez Silvan'da cuma namazı kıldırdı

GÖRMEZ’DEN KÜRTÇE BİRLİK MESAJLARI

Dün akşam Mermer Karakolu’na düzenlenen bombalı saldırıda şehit olanlara Allah’tan rahmet dileyen Prof. Dr. Görmez, daha sonra Kürtçe devam ettiği hutbede şöyle dedi:

"Daha dün buraya yakın birkaç kilometre ötede bir karakolda ne büyük bir fecahat yaşandı. Şehit olan bütün çocuklarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Cenabı hak millet olarak bizi bir an önce kan dökmekten muhafaza eylesin. Kalplerimizi birleştirerek kardeşlik potasında eriyerek bu vatanı birlikte imar ederek, barışı ve kardeşliği yeniden egemen kılmayı cenabı hak bizlere nasip eylesin. İslam’ın bize kazandırdığı en büyük vasıflardan birisi özgürlüktür. Özgürlük yani azadi. Ancak geçen hafta ifade ettim, aynı ifadeleri sizin lisanınızla ifade etmek isterim ki, İslam olmazsa özgürlük olmaz. İman olmazsa özgürlük olmaz tevhid olmazsa özgürlük olmaz. Kurtuluşumuz imanladır, İslam’ladır, Tevhidledir. Allah kardeşliğimizi daim etsin"

Mehmet Görmez Silvan'da cuma namazı kıldırdı

Mehmet Görmez Silvan'da cuma namazı kıldırdı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)