Mehmet Günsür Muhteşem Yüzyıl'ı salladı - Video

Mehmet Günsür Muhteşem Yüzyıl'ı salladı - Video

ENSONHABER.com/ÖZEL Yayınlandığı günden bu yana büyük yankı uyandıran ve zirveden inmeyen Muhteşem Yüzyıl dizisi, zengin oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Sürekli yeni isimlerin dahil olduğu dizide, en çok ses getiren isim Şehzade Mustafa rolünü canlandıran Mehmet Günsür oldu.

KIVANÇ İLE MUKAYESE EDİLDİ

Dizide yılların ardı ardına geçtiği son bölümde uzun bir viraj dönüldü ve Mehmet Günsür öyküye dahil oldu. Sosyal paylaşım sitesi twitter'da da gündem olan Şehzade Mustafa, Kuzey Güney'in en büyük kozu olan Kıvanç Tatlıtuğ ile kıyaslandı.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

MUSTAFA KILIÇ KUŞANDI

Dizinin en can alıcı sahnesi Şehzade Mustafa'nın kılıcını kuşandığı sahneydi. Muhteşem Yüzyıl'ın dünkü bölümünde Şehzade Mustafa Yeniçeri Ocağı'na girdi.

OSMANLI'DAN SONRA TOPKAPI SARAYI'NDA KILIÇ KUŞANMA TÖRENİ

Sahneyi önemli kılan bir diğer neden ise Osmanlı'dan yıllar sonra Topkapı Sarayı'nın ilk kez kılıç kuşanma törenine sahne olmasıydı. Çekimleri bir platoda yapılan dizinin özel sahneleri için Topkapı Sarayı'ndan izin alındı.

YENİÇERİ OCAĞI'NIN BAŞINDAKİ AĞA DA BEKTAŞİ'YDİ

Orhan Gazi, Yeniçeri Teşkilâtı kurulacağı zaman Hacı Bektaş dergahına gelir. Yeni kuracağı Yeniçeri Ocağı icin dua ister. Hacı Bektaş, Pir'i de 'Bunların adı yeni asker Yeniçeri olsun' diyerek Cenab-ı Hak yüreklerini ak, pazularını kuvvetli, kılıçlarını keskin, oklarını tehlikeli, kendilerini daima galip buyursun diye dua eder. O yüzden Yeniçeri Ocaklarına Ocak-ı Bektaş-î-yân, kendilerine Taifei Bektaş-î-yân, Güruh Bektaşiye, Zümre-i Bektaşiye gibi isimler vermişlerdir.

Osmanlı Devleti, devşirme denilen Hıristiyan çocuklarından oluşturduğu orduyu Hacı Bektaş-ı Veli'nin düşüncelerinden yararlanarak eğitti ve şekillendirdi. Yeniçeri Ordusu denilen bu ordunun başında bulunan ağa da Bektaşî idi. Bu ordu, 1826 yılına kadar Osmanlı Devleti'nin birinci gücü olmuştur.

Mehmet Günsür Muhteşem Yüzyıl'ı salladı - Video