Mehmet Öz gripten kurtuluş yollarını sıraladı

Mehmet Öz gripten kurtuluş yollarını sıraladı

Forbes dergisinin en etkili 100 ünlü listesinde yedinci sırada yer alan Dr. Mehmet Öz, bu yıl etkisi oldukça hissedilen gripten kurtuluş ipuçlarını verdi. ABD'de yıllardır Dr. Oz isimli programı sunan 53 yaşındaki Mehmet Öz, özellikle hava değişiklikleri yüzünden bünyeyi oldukça zorlayan grip tedavisinin ipuçlarını şöyle sıraladı:

DOĞAL YOLLARLA GRİBİ ATLATIN

1- Bal: Sürekli gıcığa karşı yatmadan önce bir çay kaşığı bal yiyin. Bu, şuruptan daha etkili olacaktır.

2- Sıcak içecekler: Öksürme, burun akıntısı ve boğaz ağrısı için sıcak bir şeyler (çay, meyve karışımı) için. Bunlar vücudun semptomlarını rahatlatacaktır.

3- Tuzlu su: Alerjileri, semptomları ve sinüsleri rahatlatmak için tek çözüm, tuzlu suyu burna aktarmaktır. Bir çay kaşığı tuz küçük bir huniye konur ve burna aktarılır. Tıkanık burun temizlenerek akıntı durur.

4- Tavuk çorbası: Genzi rahatlatmak için en etkili çözüm yolu sıcak bir kase tavuk çorbası olacaktır. Özellikle ateşi düşürmeyi sağlayan maddeler barındıran çorbaya, bir miktar zencefil eklenirse karın ağrısını da dindirir. Ayrıca solunum yollarındaki kuruluğu giderir.

5- Ekinezya çayı: Ekinezyanın etkisi resmi olarak kanıtlanmasa da hastalığın süresini kısaltır ve ateşin düşmesini sağlar.

6- C vitamini ve çinko: Bağışıklık sistemini güçlendirerek ateşlenme süresini kısaltır.