Mehmet Şimşek kimdir

Mehmet Şimşek kimdir1 Ocak 1967'de Batman Arıca'da doğdu. Ekonomist; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Aynı fakültede yaklaşık bir yıl araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1990 yılında Etibank Bursu ile İngiltere'ye lisan öğrenmek ve master yapmak üzere gitti. Yüksek lisansını İngiltere'de University of Exeter'de tamamladı. İngiltere'de okurken babası vefat etti. Sonra Ankara'da üç ay süre ile Etibank'ta çalıştı.

1993 yılında mecburi hizmet için geldiği Türkiye'de verilen görevde çalışırken, ABD Büyükelçiliği ekonomist olarak işe alındı. Etibank'a olan burs borcunu da 5 yılda taksitlerle ödedi. ABD büyükelçiliğinde Türkiye ekonomisi üzerine bir takım analizler yapılan bir bölümde 4 yıl çalıştı. 1997'de Amerika'da oturma izni çıktı, New York'a gitti. Bir süre UBS Bankası Hisse Senedi Analiz Birimi'nde görev yaptı. 1998 başında New York'tan İstanbul'a dönen Mehmet Şimşek Deutsche - Bender Menkul Değerler'de çalışmaya başladı ve 2 yıl kadar bu işte kaldı. Bu arada 1998'de İstanbul'da tanıştığı, finansçı Amerikalı Annalise Granwald ile 20 Ocak 1999'da Türkiye'de evlendi.

MALİYE BAKANLIĞI

Daha sonra 2000 yılı yazında başlayarak uluslararası finans kuruluşu Merrill Lynch'te ekonomist ve stratejist olarak çalıştı. 2005 yılı sonunda aynı kurumun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi Makroekonomik Araştırmalar Bölüm Başkanlığı görevine getirildi. Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 23. dönem milletvekili adayı olmak için Merrill Lynch'deki görevinden Mayıs 2007'de ayrıldı. 22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri'nde Ak Parti Gaziantep miletvekili seçildi, Haziran 2011 Seçimleri'nde de Ak Parti Batman miletvekili olarak meclise girdi. 60. hükümette 2007 yılından Nisan 2009'a kadar "Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı" görevini yürüttü, 1 Mayıs 2009 tarihine kadar bu görevi yürüten Şimşek, bu tarihte ilan edilen kabine değişikliği ile Maliye Bakanlığı görevine getirildi. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan seçimlerde AK Parti Batman 1. sıra milletvekili olarak seçildi. Seçimlerin ardından kurulan 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde yeniden Maliye Bakanlığı görevine getirildi. Bakan Şimşek halen bu görevi yürütmektedir.