Meksika liderinden Venezuelalı muhalif Guaido'ya yanıt
AA

Obrador, başkent Meksiko'daki Ulusal Saray'da düzenlenen basın toplantısında, Venezuela’daki siyasi kriz karşısında Meksika'nın duruşunun değişmediğini belirtti.

"HALKLARIN BAĞIMSIZLIĞINA SAYGILIYIZ"

Ülkesinin duruşunun anayasa ile belirlendiğini ve değişmeyeceğini vurgulayan Obrador, "Halkların bağımsızlığına saygılı olmak zorundayız." dedi.

"GÜÇ KAZANMAK İÇİN İÇ İŞLERİNİZE KARIŞMAYIZ"

Meksika'nın güç kazanmak amacıyla bir ülkenin iç işlerine karışamayacağına dikkati çeken Obrador, "İleride başka bir ülkenin bizim iç işlerimize karışmaması için biz de başkasının iç işlerine karışmayacağız. Bu hususta dik durulması diplomatlarımıza talimatımızdır." diye konuştu.

Meksika liderinden Venezuelalı muhalif Guaido'ya yanıt

GUAİDO MEKSİKA'DAN DESTEK İSTEDİ

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden ve ABD başta olmak üzere birçok batı ve Latin Amerika ülkesinin desteğini alan Venezuela Ulusal Meclisi Başkanı Juan Guaido ise ülkesindeki El Universal gazetesine verdiği mülakatta, Meksika'dan destek istedi.

Meksika liderinden Venezuelalı muhalif Guaido'ya yanıt

Guaido, "Meksika'ya Venezuela halkı ile dayanışma içinde olması çağrısında bulunuyorum. Umarım Meksika, Venezuela'da demokrasi ve özgürlük için değişim isteyen seslere katılır." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)