Meksikalı uyuşturucu baronu ’El Chapo’ suçlu bulundu
İHA

Dünyanın en güçlü uyuşturucu kartelinin lideri ’El Chapo’ lakaplı Joaquin Guzman, Amerika Birleşik Devletleri’ne tonlarca uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle hakim karşısına çıktı.

Brooklyn’deki federal mahkemede görülen davada; jüri üyeleri, 61 yaşındaki Sinaloa kartelinin lideri Guzman’ı, 10 farklı suçlamanın hepsinden suçlu buldu.

UYUŞTURUCU MADDE SATIŞI VE CİNAYET SUÇLARI

ABD hükümeti, Guzman’ın, ABD’de 20 yıldan fazla bir süredir kokain, eroin, esrar ve metamfetamin kaçakçılığı yaptığını ve birçok cinayet işlediğini iddia etmişti. 'El Chapo' lakaplı Guzman; ABD'nin bugüne kadar bir dediğini iki etmedi, ancak son zamanlarda Guzman ABD'nin dediğini yapmamaya başladı ve yakayı ele vererek hapse yollandı.

Meksikalı uyuşturucu baronu ’El Chapo’ suçlu bulundu

CEZAEVİNDEN 2 KEZ KAÇMIŞTI

Meksika’da, 2006 yılından bu yana devam eden uyuşturucuyla mücadelenin en önemli unsurlarından biri olan Guzman, ülkedeki yüksek güvenlikli cezaevlerinden iki kez kaçmayı başarmıştı.

Meksikalı uyuşturucu baronu ’El Chapo’ suçlu bulundu

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI ALDI

Guzman, bir yıl önce Meksika’da tutuklanmasının ardından 2017’de, yargılanmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne iade edilmişti. The New York Times'ta yer alan habere göre; Guzman ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)