Melih Gökçek'ten Başbakan Erdoğan'a Twitter desteği

Melih Gökçek'ten Başbakan Erdoğan'a Twitter desteği

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, NTV'de yayınlanan Oğuz Haksever'in sunduğu "Adaylar Konuşuyor" adlı programa konuk oldu.

Gündeme ilişkin konular hakkında açıklamalarda bulunan Melih Gökçek, Başbakan Erdoğan'ın twitter hakkında yaptığı açıklamalara destek verdi.

Melih Gökçek'ten Başbakan Erdoğan'a Twitter desteği

Bursa mitinginde yaptığı konuşmada twitter üzerinden dolaşan montaj kasetlere tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Twitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız. 'Efendim işte uluslararası camia şöyle der, böyle der' hiç beni ilgilendirmiyor" demişti.

"BAŞBAKAN YÜZDE YÜZ HAKLI"

Başbakan Erdoğan'ın twitter'a kızmasının yüzde yüz haklı olduğunu söyleyen Gökçek, "İlmin, bilmin, teknolojinin getirdiği bir şeyi bir hayra kullanmak var, bir de şerre kullanmak var. Yasa dışı yollardan yapamadığınız şeyleri twitter üzerinden yaparsanız bu yasallık kazanmaz. Bu doğru bir olay da değil. Başbakan'ın tepkisi doğrudan doğruya bu konuya ve yüzde yüz haklı" dedi.

"TÜRKİYE TWİTTER'I DOĞRU KULLANMIYOR"

"Halbuki twitter insanların karşılıklı olarak tartışması, karşılıklı olarak münakaşa etmesi, gündemi öğrenmesi için yapılmış" diyen Gökçek "Fakat Türkiye'de twitter'ı doğru dürüst kullanmıyorlar. Mesela bana günde yüzlerce küfür eden adam çıkıyor. Bu twitter'ın amacı değil. Twitter bunun için yapılmadı. Senin bana küfür etme hakkın da yok. O halde ne yapmak gerekiyor. Ya twitter kalkar, bu tip suç işleyenleri kimse kaynağıyla birlikte devlete veya tecavüze uğrayan kişilerin şikayetçi olduklarında mahkemeye verirse sorun biter. Ama vermiyorsa o da suç işliyor. Yani diyor ki twitter; ben ülkeleri karıştırırım, ben ülkelerden gizli herşeyi yaparım bunun adını da doğrudan doğruya özgürlük koyarım böyle bir özgürlük yok. Amerika kendisine yapılan özgürlüğü bu manada müsade eder mi? Etmez. En ağır tedbirleri o almıyor mu?" şeklinde konuştu.