Mengü'nün 'polis darbetti' iddiaları yalan çıktı
AA

Avukat Burak Mengü'nün, 17 Mart günü saat 15.00 sıralarında Nişantaşı'ndaki Amerikan Hastanesinin kafeteryasında bir müvekkiliyle görüştükten sonra yanına yaklaşan otomobilden inen 2 kişinin kendisini polis olarak tanıttığını, hakkında gözaltı kararı bulunduğu gerekçesiyle kendisini araca bindirdiklerini, Ümraniye Dudullu'daki boş bir arazide darp edip bıraktıkları iddia ederek şikayetçi olmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü araştırma başlattı.

Mengü'nün 'polis darbetti' iddiaları yalan çıktı

NEVŞİN MENGÜ DE DUYURDU

Burak Mengü'nün Twitter'dan da yaptığı paylaşımın ardından Gazeteci Nevşin Mengü kardeşinin gözaltına alınma iddiasıyla ilgili olarak "Bir grup polis olduğunu söyleyen kişi, gün ortasında bir avukatı alıp götürüyor. Tepki gelince tartaklayıp yol ortasında bırakıyor. Emniyetin içerisinde kanun tanımaz bir grup, bir yapı mı var?" açıklaması yapmıştı.

Mengü'nün 'polis darbetti' iddiaları yalan çıktı

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ TOPLANDI

İstanbul polisi tarafından yapılan soruşturmada kaçırıldığını söylediği gün Burak Mengü'nün saniye saniye kamera görüntüleri toplandı.

Mengü'nün 'polis darbetti' iddiaları yalan çıktı

KAÇIRMA YA DA DARP YOK

Burak Mengü'nün o gün bir müvekkili ile buluştuğu, Ümraniye'ye gittiği ardından saat 19.00 sıralarında aynı kişi tarafından Levent'te bırakıldığı tespit edildi.

Herhangi bir kaçırma ya da darp görüntüsü tespit edilemezken, ifadesi alınan müvekkil H.K.T. de Burak Mengü'nün o gün kendisiyle birlikte olduğunu söyledi.

KAMERA KAYITLARINDAN ADIM ADIM İZLENDİ

Kameralarda Cihangir'deki evinden çıkan Burak Mengü bir müvekkilinin aracına biniyor, oradan Anadolu yakasına geçiyor, daha sonra birlikte Zincirlikuyu'ya geliyor.

Adım adım incelenen görüntülerde darbedilme ve boş araziye bırakılma iddiaları çelişince polis Mengü'nün yalan söylediğini anladı.

Bunun üzerine ifadesi alınan müvekkilde polisin yaptığı incelmeleri doğruladı. Genç avukatla bütün gün beraber olduklarını ileten müvekkil neden öyle bir şikayette bulunmuş anlamadım dedi. Aynı gün Burak Mengü şikâyetini geri çekti.

"SUÇ UYDURMAK"TAN İŞLEM YAPILDI

Polis, Mengü hakkında,”Suç uydurmaktan” işlem yaparak dosyayı savcılığa gönderdi.

Mengü'nün 'Polis darbetti' iddiaları yalan çıktı VİDEO


Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)