Meral Akşener'in hayatı

meral akşener
Meral Akşener, 18 Temmuz 1956 yılında İzmit’te dünyaya geldi. Babasının adı Tahir Ömer, annesinin adı Sıddıka'dır. Evli ve 1 çocuk annesidir.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdi.  Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktorasını verdi.

SİYASİ HAYATI

1994 yerel seçimleriyle siyasete girdi. Kocaeli Belediye Başkanlığı'nı kazanamadığı seçimlerin sonunda Tansu Çiller'e yakınlaşmasını sağladı. Tansu Çiller, başkanı olduğu “Zübeyde Hanım Şehit Analarını Koruma Vakfı”nda Meral Akşener'i kendi yardımcısı yaptı. Bu yakınlaşma ile DYP Kadın Komisyonları Genel Başkanı oldu. Devamında, 1995 seçimlerinde DYP milletvekili olarak meclise girdi.

MEHMET AĞAR’IN YERİNE GELDİ

Mehmet Ağar'ın Susurluk olayı nedeniyle istifa etmesinden sonra Türkiye'nin ilk kadın İçişleri Bakanı oldu. Emniyet'te özel istihbarat oluşturarak Genelkurmay'ı dinlemekle suçlandı. Bu istihbarat ile Alaattin Çakıcı'ya yapılacak operasyonu engellemesi iddiaları gündeme geldi. En ilginci ise bir fırında kendisini sigortalı göstererek usulsüzlük yapması oldu.

NİYET AK PARTİ, KISMET MHP

2001 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kurmayı planladığı "yeni parti"ye katılmak üzere DYP'den istifa etti. Ancak bu partiye değil, Milliyetçi Hareket Partisi’ne katıldı. Bu parti ile 2007 ve 2011 seçimlerinde de meclise girdi.

Akşener, aynı zamanda “Türkiye-Çin Parlamentolararası Dostluk Grubu” üyesidir.