Mercedes'den çok konuşulacak devrim: Dijital ışıklar
ensonhaber.com

Mercedes bu ilginç teknoloji ile, güvenlik ve eğlenceyi bir arada sunacak.

FARLAR İLE İSTEDİĞİNİZ YAZIYI YOLA YANSITMAK

Mercedes digital light teknolojisini bir reklam filmi ile tanıttı.  Yolda karşıya geçmeyi bekleyen yayalar için arabanın içinden dokunmatik ekran sayesinde yaya geçidi bile yapmak mümkün. Hatta akıllı ekran sayesinde asfalta, istenilen yazılar ve semboller yazılabilecek.

Mercedes'den çok konuşulacak devrim: Dijital ışıklar

TÜRKİYE'DE KULLANILDIĞI ZAMAN İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER GÖRMEK MÜMKÜN

Tabi böyle bir teknolojinin ülkemizde uygulanmaya başladığı günleri tahmin etmek pekte zor değil. Mizahı seven milletimizin bu farlar ile yollara neler yazacağı şimdiden tebessüm ettiriyor.

Mercedes'den çok konuşulacak devrim: Dijital ışıklar

Yani birkaç sene sonra kamyon arkası yazılarından tutun, ilan-ı aşklara kadar birçok şeyi asfaltlarda görmeye başlayabiliriz.

YOLCU GÜVENLİĞİ EN ÜST DÜZEYDE OLACAK

Sürücülere çok daha güvenli bir sürüş deneyimi yaşatacak olan bu akıllı far teknolojisi, 2 milyon piksel çözünürlüğündeki farları ile yol üzerinde bulunan araçları, yayları, yol tabelalarını araç yazılımı ve sensörleri ile birlikte çalışarak sürücüye yansıtıyor. Böylece yol üzerindeki hiçbir detay sürücünün gözünden kaçmıyor.

Mercedes'den çok konuşulacak devrim: Dijital ışıklar

ŞİMDİLİK 10 FARKLI SEMBOL KULLANILACAK

Digital Light teknolojisinin şu an için sürücülere gösterebileceği 10 farklı sembol bulunuyor. Bu sembollerin arasında yol çalışması, karlı yol, hız limiti ya da takip mesafesi gibi önemli uyarılar bulunuyor.

Mercedes’in teknolojiyi geliştirmesi ile birlikte önümüzdeki yıllarda tanıtılacak modellerde Digital Light teknolojisine yeni semboller eklemesi muhtemel.

Mercedes'de çok konuşulacak devrim: Dijital ışıklar  İZLE

CENEVRE FUARI'NDA TANITILMIŞTI 2021'DE YOLLARDA OLMASI BEKLENİYOR

İlk olarak 2018 Cenevre Auto Show'da tanıtılan bu teknolojinin Mercedes-Benz'in 2021 model araçlar için seri üretime başlayacağı konuşuluyor.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO