Mercedes'in yenilenen C serisi Türkiye'ye geliyor

Mercedes'in yenilenen C serisi Türkiye'ye geliyor

Alman Mercedes'in 1982'den beri ürettiği C serisi, üst sınıftan aldığı özelliklerle tamamen yenilendi. 156 beygir gücündeki 1,6 litre motorlu benzinli ve otomatik seçenekleriyle kullanıcının beğenisine sunulacak araç, nisan ayından itibaren Türkiye'deki bayilerde yerini alacak.

Günümüze kadar toplam 8.5 milyon adetlik toplam satışla sınıfında önemli bir paya sahip modelin Türkiye'de atılım yapması motor yelpazesine eklenen 1.6 lt motorla birlikte gerçekleşti. Düşük vergi dilimine giren ve Türkiye pazarı için özel olarak üretilen 1.6 lt (156 beygir) benzinli motorun sunulmasıyla C Serisi satışları adeta patlama yaşadı.

S SERİSİ'NDEN İZLER

Geçtiğimiz yıl ülkemizde toplam 5 bin adet C Serisi satışı gerçekleşirken, bunun yüzde 99'u rekabetçi fiyata sahip 1.6 lt motorlu C180 versiyonu oldu. Tasarım ve teknolojisi baştan aşağıya yenilenen C Serisi'nde daha ilk bakışta dinamik hatları dikkat çekiyor.

Mercedes'in yenilenen C serisi Türkiye'ye geliyor

YÜRÜYEN TEKNOLOJİ ÜSSÜ

Mercedes yeni modelinde konfor, güvenlik ve eğlence sistemleri konusunda son derece cömert davranmış. Orta konsola yerleştirilen dokunmatik kumanda, ön paneldeki geniş bilgi ekranı, sürücüyü yorgun olduğunda uyaran sistemler, arkadan çarpışma risklerini engelleyen, takip edilen araçla mesafeyi ayarlayan sistemler bunlardan sadece birkaçı.Yeni versiyonda sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi (4MATIC) ve bu sınıfta ilk kez sunulan ön ve arkadaki havalı süspansiyon (AIRMATİC) isteğe bağlı olarak alınabiliyor.

125 BİN TL'DEN BAŞLIYOR

Yeni C Serisi, öncelikle 1.6 lt benzinli motor ve 7 kademeli otomatik şanzımanla Türkiye'de satışa sunulacak. 100 km'de ortalama 5.4 lt yakıt tüketen bu motorla otomobilin fiyatı 125 bin TL'den başlayacak.

Renault raflarından alınan 1.6 lt (130 beygir) dizel motorlu versiyonsa ekim ayından itibaren gelecek. Ancak bu motorda ilk etapta otomatik şanzıman alınamayacak. C Serisi'nde dizel otomatik şanzıman versiyonuna sahip olmak isteyenlerin 2015 yılına kadar beklemesi gerekecek. Aracın yıl sonuna kadarki Türkiye kotasıysa 3 bin 500 adet.