Merkel Türk seçmenler için afiş hazırlattı
ensonhaber.com

Almanya 'daparlamento seçimlerine sadece 48 saat kaldı. Siyasi partiler propaganda çalışmalarının bitişine doğru son kozlarını oynuyor. Hristiyan Demokrat Parti lideri ve Başbakan Angela Merkel'de o kozu Türkler üzerinden kullanmaya çalışıyor.

TÜRKÇE AFİŞLER BASTIRILDI

Seçimler için kuvvetli bir unsur olan Almanya'da yaşayan Türklerin gönlünü kazanmak için Başbakan Merkel "Oyunuzu Hristiyan Demokrat Partisi(CDU)'ya vemek için sebepler" yazan ve tamamı Türkçe metinden oluşan broşürler hazırlatarak Türk vatandaşların adreslerine postaladı.

Merkel Türk seçmenler için afiş hazırlattı

Türklerin yoğun olarak yaşadığı yerlere de afiş olarak astırılan metinde "daha iyi bir maaş ve iş için, bütün çocuklarımızın için en iyi eğitim, kimsenin köken ve kimliğine bakmadan, ailelere daha fazla saygı" başlıkları ile neden CDU'nun seçilmesi gerektiği yazılmış.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ENDİŞE EDİLİYOR

Seçim dönemi içerisine Türkiye'ye karşı çokca düşmanca tavır gösteren Almanya'a, Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan, Türk vatandalara "Türk düşmanlarına oy vermeyin" çağrısında bulunmuş, unun üzerine endişelenen Alman siyasi partilerTürk seçmenlere karşı "sizinle sorunumuz yok, sorunumuz Türkiye ile" imajı vermeye çalışmıştı.

Merkel Türk seçmenler için afiş hazırlattı