Merkel: Türkiye'de 3 milyon mülteci olmasını umursamadık
ensonhaber.com

Almanya Başbakanı Angela Merkel, 24 Eylül'de gerçekleşecek seçimler öncesi kampanyalarını sürdürüyor.

Merkel: Türkiye'de 3 milyon mülteci olmasını umursamadık

Dün önce Youtube'da #Deine Wahl (#Senin Seçimin) adlı bir programa katılarak gençlerin sorularını yanıtlayan Merkel, Türkiye'yle gümrük vergisini güncellemeyeceklerini ve Türkiye'nin iç siyaseti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"MALİ YARDIM YAPACAĞIZ"

Merkel, “Ülkenin neredeyse yüzde 50’sinin referandumda “Hayır” dediğini unutmamalı. Ülkedeki bizden umut bekleyen, bizimle bağları koparmak istemeyen diğer yüzde 50’ye yanlış sinyaller göndermek istemiyorum. Kesin olan şey: Türkiye ile Gümrük Birliği’nin genişletilmesini hayata geçirmeyeceğiz ve sadece paranın tam olarak nereye gittiğini bildiğimiz alanlarda katılım öncesi mali yardım yapacağız.”

Merkel: Türkiye'de 3 milyon mülteci olmasını umursamadık

"MÜLTECİLERİ ÖNEMSEMİYORDUK"

Jordan ve Lübnan'da bulunan mülteci kampları hakkında da konuşan Merkel, "Lübnan ve Jordan'daki mülteci kamplarını çok fazla önemsemediğimizin farkına vardık. Türkiye'de 3 milyon mülteci olduğunu umursamadık. Afrika'daki yaşam şartlarının nasıl olduğunu göz önüne almamışız. Bu da bizi insanların kaçakçı olduğu ve bir şans bulamadığı bir ülke durumuna getirdi. Dahil olmadan duramayız, göçmenliğin nedenini araştırıp insanlara düzgün hayatlar sunmalıyız." diye konuştu.

Merkel: Türkiye'de 3 milyon mülteci olmasını umursamadık

"ALMANCA ÖĞRENİN"

Merkel ayrıca, "Tabi ki Almanya'da yaşayanların bütünleşmesini sağlamak önemli bir görev. Almanya; kurallara ve ilkelere bağlı bir ülke. Herkesi de ilkelerimize davet ediyoruz.Yeni bir topluma uyum sağlayın ve herşeyden önemlisi Almanca öğrenin." diyerek mültecilere mesaj verdi.

'MERKEL ALMANYA'YA ZARAR VERİYOR' PANKARTI

Almanya'da seçim kampanyalarını sürdüren Merkel'i destekleyenlerin yanı sıra protesto edenler de var. Almanya'da yürüyüş düzenleyen protestocular ellerinde 'Merkel Almanya'ya zarar veriyor' pankartı da bulunuyor.