Merkel Türkiye'den gelen sığınmacılara öncelik tanıyacak
Ajanslar

merkel

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Şansölyelik binasında kabine üyeleri ve eyalet başbakanlarıyla sığınma ve iltica politikalarını görüşmek üzere bir araya geldi. Merkel, toplantıdan sonra Saksonya-Anhalt eyaletinin Başbakanı Reiner Haseloff ve Bremen Belediye Başkanı Carsten Sieling ile ortak basın toplantısı düzenledi.

"TÜRKİYE'DEN GELEN SIĞINMACILARA ÖNCELİK SAĞLANACAK"

Suriyeli sığınmacıların ailelerini Almanya'ya daha kolay getirebileceklerini işaret eden Merkel, "Türkiye, Ürdün ve Lübnan'dan gelen Suriyeli sığınmacılara öncelikli olarak kontenjan ayrılması konusunda anlaşmaya vardık" dedi.

"SIĞINMACI PAKETİ 2" HIZLI BİR ŞEKİLDE YASALLAŞACAK

Koalisyon ortaklarının ve eyalet yönetimlerinin sığınmacı krizinin çözümüyle ilgili "tam ehliyete" sahip olduklarının altını çizen Merkel, "Sığınmacı Paketi 2" adı verilen yeni sığınmacı paketinin hızlı bir şekilde yasalaşması için yolun açık olduğunu söyledi.

FAS, CEZAYİR VE TUNUS'TAN GELENLER GERİ GÖNDERİLECEK

Merkel, yeni sığınmacı paketiyle Fas, Cezayir ve Tunus'un "güvenli geliş ülkesi" olarak sınıflandırılacağını ifade ederek bu ülkelerden gelen sığınmacıların hızlı bir şekilde ülkelerine geri gönderileceğini belirtti.