Mersin'de biber görünümlü limon şaşkınlık yarattı
İHA

Silifke’de yaşayan ve çiftçilik yapan Erhan Nizamoğlu ve arkadaşı Hayati Göztaşı, bahçesinde limon toplarken ağaçtaki limonların yanında biber gördü. Nizamoğlu, bir süre sonra şaşkınlıkla ağaçtan kopardığı biber görünümlü limonu alarak evine geldi.

HERKESİ ŞAŞIRTTI

Burada biber görünümlü limonu, ailesine ve komşularına gösterdi. Limonu gören herkes çok şaşırırken, daha sonra limonun biber mi, yoksa limon mu olduğuna kendisi de inanamadığı için ziraat mühendisine gösterdi.

BİBER GÖRÜNÜMLÜ LİMON

Erhan Nizamoğlu, bahçeye limon toplamaya gittiğini belirterek, "Limon toplarken ağaçta biber olduğunu fark ettim. Biraz inceledikten sonra biber görünümlü limon olduğunu fark ettim. Şaşırdım. Tadına baktık biber görünümlü limon, Allah’ın hikmeti işte." dedi.

Mersin'de biber görünümlü limon şaşkınlık yarattı

"ALLAHIN TAKDİRİ"

Silifke’de daha önce tekli biber görünümlü limon gördüğünü ancak üçlü olarak görmediğini belirten Hayati Göztaşı ise, "Hayatım boyunca böylesine biber görünümlü bir limon görmedim. Dalında üçlü biber gibi gözüküyor. Allah’ın takdiri işte."diye konuştu.

Mersin'de biber görünümlü limon şaşkınlık yarattı VİDEO


Mersin'de biber görünümlü limon şaşkınlık yarattı

ENDER RASTLANAN BİR DURUM

Ziraat Mühendisi Durmuş Belen ise ağaçta yaptığı incelemede, şekil bozukluğunun yerli limon cinsinde ender rastlanan bir durum olduğunu, zaman zaman tozlaşmanın yetersiz olduğu meyvelerde bu tür şekil bozukluklarının ortaya çıkabildiğini belirtti.

Mersin'de biber görünümlü limon şaşkınlık yarattı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)