Mersin'de yeni projelerin temeli atıldı

f

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, beraberindeki Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Mersin'de düzenlenen, "Liman - Hal ve Bekirde Köprülü Kavşakları Temel Atma Töreni"ne katıldı. Arslan, törende yaptığı konuşmada, milletin hizmetkarı olduklarını vurgulayarak, Mersin'i demiryolları, bölünmüş yollar ve havayolu ile doğu ve batıya bağlamaları gerektiğini ifade etti.

BÜYÜK PROJELERE İMZA ATILIYOR

Mersin'in ticaret trafiğinde önemli bir noktada yer aldığına işaret eden Arslan, içinde bulunulan Anadolu coğrafyasının hakkını vermek için büyük projelere imza attıklarını açıkladı.

Çukurova Havalimanı'nın yap-işlet-devret modeliyle ihale edildiğini ancak yüklenicinin yanlış hesapları nedeniyle projenin geciktiğini anımsatan Arslan, "Başbakan Yıldırım'ın talimatı ile geldiğimiz nokta şu. İki gün önce Devlet Hava Meydanları yönetim kurulu ihalenin sonucunu onayladı. 218 milyona Çukurova Havalimanı'nın altyapı ihalesinin kararını onayladı. Mersin'e hayırlı olsun. Elbetteki takipçisi olacağız" diye konuştu.

18 KİLOMETRELİK YOL İÇİN DE İHALE YAPILDI

Yüksek hızlı trenin Adana ve Mersin bağlantısıyla ilgili çalışmaları da takip ettiklerini bildiren Arslan, Taşucu Yat Limanı'nın aktif hale getirileceğini, Akdeniz Sahil Yolu'ndaki Gazipaşa ile Kaledran arasındaki 18 kilometrelik bölüm için de ihale yapıldığını belirtti.

Bakan Arslan, bağlantı yolları dahil 92 kilometrelik Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu için proje çalışmalarının bitme aşamasına geldiğini vurgulayarak, tüm projelerin hızlıca sonuca ulaşması için hep birlikte çaba sarf ettiklerini de açıkladı.