Merve Kavakçı Suna Vidinli'yi yayına bağlatmadı

Merve Kavakçı Suna Vidinli'yi yayına bağlatmadı

ENSONHABER.com/DETAY HABER 28 Şubat soruşturması kapsamında "mağdur" sıfatıyla ifade veren Merve Kavakçı, uzun bir aradan sonra yeniden gündemde. Dün akşam Beyaz TV'de yayınlanan Med Cezir - Özel programına konuk olan Kavakçı, canlı yayında Nagehan Alçı'nın sorularını yanıtladı.

"MERVE KAVAKÇI'NIN ÇOCUKLARI ZENCİ Mİ?"

28 Şubat dönemiyle ilgili pek çok konuya değinen Kavakçı, basın tarafından kendisine uygulanan sansürleri de açıkladı. Bir dönem güvenlik gerekçesiyle çocuklarını okula gönderemediğini ifade eden Kavakçı, bu durumu şöyle anlattı: "Çocukların okulundaki müdürü dedi ki "Merve Hanım çocukları basın çok rahatsız ediyor, isterseniz çocukları birkaç gün okula getirmeyin" Güvenlik açısından çocuklar evde kaldı bir süre. Bu sefer de basın "Çocukları okutmuyor musunuz? Gericisiniz ya!" dediler. Reha Muhtar'ın bir haberi vardı: "Merve Kavakçı'nın çocukları zenci mi?" diye. Soru o kadar problemli ki nereden başlayacağımı bilemiyorum. Zenci olsalar ne olacak? Ayıp mı, günah mı, yasak mı? Öyle de olabilir."

MERVE KAVAKÇI İLE 28 ŞUBAT MEDYASI ÜZERİNE

Merve Kavakçı Suna Vidinli'yi yayına bağlatmadı

Kavakçı'nın bu açıklaması üzerine söze giren Alçı, "Reha Muhtar da mı size linç uyguladı?" diye sordu. Kavakçı da o dönem bütün televizyon kanallarının kendisine linç uyguladığı belirtti.

"SEN SORU SORMAYA BİLE DEĞMEZSİN"

Merve Kavakçı, programda gazeteci Suna Vidinli ile ilgili de bir anektod paylaştı. Kavakçı "Burada bir şey ülke insanım adına beni üzmüştür. Suna Vidinli adında bir zat kalktı ve hakaretvari sözler sarf ederek, ki ben bir siyasetçi olarak veya bir akademisyen olarak bunların bir miktar da ifade özgürlüğü içersinde olduğuna inanmış bir insanım, "Sen soru sormaya bile layık değilsin" gibi bir hakaret kullandı." dedi.

VİDİNLİ'NİN PROGRAMA BAĞLANMASINI İSTEMEDİ

Kavakçı'nın bu açıklamaları üzerine programa bağlanmak isteyen Suna Vidinli'nin bu talebi, kendisiyle görüşmek istemeyen Kavakçı tarafından geri çevrildi.

Suna Vidinli de konuyla ilgili Twitter sayfasından açıklamalarda bulundu ve Kavakçı'dan özür diledi.

İşte Vidinli'nin o açıklamaları:

Merve Kavakçı Suna Vidinli'yi yayına bağlatmadı