Mesleki eğitimde 50 milyon euro bütçeli proje
AA

Avrupa Birliği (AB) fonlarından 50 milyon euro bütçe desteğiyle, Türk ve Suriyeli öğrencilere yönelik ‘Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi’ başlatıldı.

SURİYELİ ÖĞRENCİLERE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu, geçici koruma altındaki Suriyeli öğrencilerin, mesleki ve teknik eğitime kazandırılmasını amaçladıklarını belirtti.

Mesleki eğitimde 50 milyon euro bütçeli proje

MESLEK SAHİBİ OLSUNLAR AMACI

Numanoğlu, ayrıca Suriyelilerin Türkiye'de bulundukları süre içerisinde kendi yaşantılarını idame edebilmelerini, nitelikli iş gücü ihtiyacına katkı sağlamalarını ve ülkelerine döndüklerinde ülkelerinin ihtiyaç duyabileceği alanlarda meslek sahibi olmalarını arzu ettiklerini söyledi.

"PROJE 50 OKULDA GERÇEKLEŞECEK"

Numanoğlu, "Mesleki ve teknik eğitim veren 50 okulumuzda gerçekleştireceğimiz bu çalışmayla, iş piyasasının ihtiyaçları göz önüne alınarak atölyelerimiz en son teknoloji ürünü ekipmanlarla donatılacak, alt yapıları yenilenerek örnek eğitim ortamları haline getirilecek. Bu eğitim ortamına kazandırdığımız geçici koruma altındaki Suriyelilerin yanı sıra Türk öğrencilere ulaşım, eğitim materyali, öğle yemeği için destek ve temrinlik sağlanacak." dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)