Messi Real Madrid'in inanılmaz teklifini reddetmiş

Messi Real Madrid'in inanılmaz teklifini reddetmiş

Hürriyet'in haberine göre; Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi, Real Madrid'den aldığı teklife "hayır" dedi. Geçtiğimiz Ağustos ayında Messi için harekete geçen Real Madrid Başkanı Perez'in, yıldız oyuncunun babasından olumsuz yanıt aldığı öne sürüldü.

Messi'nin istediği her şeye "evet" diyen Perez'in tüm bunlara rağmen transferi gerçekleştiremediği belirtilirken ilginç detaylara yer verildi.

Messi'nin mutsuz görüntüsünün altında Neymar'a duyulan ilgi ve ücretinde hala gerçekleştirilmeyen iyileştirmenin olduğu ortaya çıktı.

İşte Messi, Barcelona ve Real Madrid üçgenindeki o detaylar;

BARÇA NEYMAR'IN EKSENİNDE KURULACAK

1-Neymar'ın imzası ve Barça'nın geleceği: Sandro Rosell'in Neymar transferiyle kulübün gelecek planlamasını yapması Madrid'i harekete geçiren ilk etken oldu. Edinilen bilgiye göre Barcelona geleceğini tamamen Neymar'ın ekseninde kurmayı düşünüyordu. Neymar, David Luiz ve Thiago Silva gibi oyuncuların gelişini sağlayacak Alves ile Adriano ile de bu çerçeveyi geniş tutacak isim olarak görülüyordu. Geleceğin lideri olarak görülen Neymar için yapılan bu stratejiyi öğrenen Real Madrid, Messi ile bir toplantı talep etti. Ancak iki gün boyunca Raldığı cevap "Hayır, teşekkür ederim" oldu.

RONALDO BİLE GÖZDEN ÇIKARILDI

2-Cristiano Ronaldo ve Gareth Bale: Perez, 250 milyon Euro'luk bonservis bedeli için ekonomik çözümler ararken Cristiano Ronaldo'yu bile gözden çıkardı. Portekizli yıldızı 100 milyon Euro gibi bir rakama United'a satmayı düşünen Perez, aynı zamanda kulübün sponsoru olan Adidas ile geri kalan rakamı tamamlamak niyetindeydi. Messi'nin Adidas ile olan anlaşması da Perez'in bu arzusunu kamçılayan en büyük etkenlerden biri oldu. Ancak alınan "hayır" cevabının ardından B planını devreye sokan Perez, Tottehnam'ın Galli yıldızı Gareth Bale'i 91 milyon Euro karşılığında transfer etti.

ROSELL SÖZÜNÜ TUTMADI

3-Sandro Rosell'in sözü: Neymar transferinden sonra Başkan Rosell'in ilk icraatlarından biri de Messi'ye verdiği söz oldu. Kulübü ile olan sözleşmesini uzatan Messi'nin durumdan yaşadığı rahatsızlığı gidermek için "Dünyanın en çok kazanan futbolcusu olacaksın" sözünü veren Rosell, futbolcuyla el sıkışarak sözleşmesinde iyileştirme yapacağını söyledi. Ancak Rosell'in istifasına kadar olan süreçte bu söz tutulmadı. Yeni başkan Bartemou da bu sözü verenler arasında yer alıyor.

4-Taraftarın Neymar'a olan ilgisi: Joan Gamper Kupası'na bir gece önce gelen Neymar'ın sahaya ilk olarak çıkması ve kulüpten gelen bilgi doğrultusunda protokolün böyle gerçekleştirileceği bilgisi Messi'yi oldukça sinirlendirdi. Brezilyalının sahaya çıktığı sırada aldığı alkış da Messi'den fazla olunca bu Arjantinli için ikinci darbe oldu.

5-Messi ile gizli toplantı: Ağustos ayı Messi için oldukça zor geçti. Duygusal karmaşalar yaşıyor çılgın tekliflere rağmen çok sevdiği Barcelona formasından kopmak istemiyordu. Sportif olarak aşık olduğu renkler için ekonomik nedenleri bile gözardı etmeye hazırdı. Ve Real Madrid'e atacağı bir imza taraftarlar için de ihanet olacaktı. Ancak Madrid kulübü ısrarından vazgeçmedi. Messi'nin babası Jorge ve Real Madrid adına avukat Lorenzo Sanz ağustos ayının sonunda oldukça gizli bir görüşme yaptı. Jorge Messi, Rías de Galicia restaurantında yapılan görüşmede Madrid'e bir kez daha "hayır" cevabı verdi.