Mesut Caşın'dan Dağlıca'nın şifreleri
ensonhaber.com

DAĞLICA

ENSONHABER.com / DETAY HABER Dağlıca'daki alçak saldırıda şehit olan Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın Harp Akademileri'nden hocası olan Prof. Dr. Mesut Caşın, NTV'de Dağlıca'nın şifrelerini anlattı.

Mesut Caşın'dan Dağlıca'nın şifreleri

KONTROL EDEMEDİKLERİ İÇİN RAHATSIZLAR

Mesut Caşın, PKK terör örgütünün Dağlıca bölgesini kontrol ederek kurtarılmış bölge yapmak istediğini fakat kontrol edemediği için rahatsız olduğunu söyledi.

İNGİLİZLER 'ZORLANALIM' DİYE ÇİZDİ

Dağlıca bölgesinin siyasi bir evveliyatı olduğunu açıklayan Caşın, Türkiye'nin sınırlarının çizildiği Lozan Anlaşması'nda o zaman Irak diye bir devlet olmadığı için muhatabımızın İngiltere olduğunu hatırlattı.

Caşın Lozan'da Dağlıca'daki sınırın nasıl çizildiğine ilişkin şunları söyledi:

"O zaman da İngilizler sınırı buradan çizdiler ki biz Musul ve Kerkük'ü elde etmeyelim. Yani askeri olarak önümüze büyük bir engel koydular. Bugün bu bölgede Irak devleti yok, ordusu yok; Barzani ve Talabani'yi de etkisiz kılmaya çalışıyorlar. Suriye zaten bunlara yardım ediyor"

Mesut Caşın ayrıca PKKnın çözüm sürecinde hazırlandığına dikkat çekerek, halk ayaklanmasıyla özerk bir devlet kurmak istediğini fakat bölge halkı ve aşiretlerin PKK'ya destekten vazgeçtiğini ifade etti.

ABD'NİN SİLAHLARINI SIZDIRMAK İSTİYORLAR

PKK'nın PYD'nin Amerika'dan aldığı ağır silahları bu bölgede geçirerek içeri sızmak istediğini söyleyen Caşın, sızma hareketinin maksadının bu olduğunu, TSK'nın da bu bölgeyi çok iyi kontrol ettiğini anlattı.

TEK GEÇİŞ NOKTALARI DAĞLICA

PKK'nın Suriye'de bir devlet olmamasına rağmen etkin olamadığının altını çizen Caşın, bunu düz bir arazi ve IŞİD'in olmasına bağladı. Bununla birlikte örgütün Kobani'den kaçtığını ifade eden Mesut Caşın, TSK'nın çok sayıda geçiş noktasını kapattığını; ellerinde Dağlıca'nın kaldığını söyledi.