Mesut Yılmaz DP'den istifa etti

Mesut Yılmaz DP'den istifa etti

Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'ün haberine göre, istifa dilekçesini noter kanalıyla DP Genel Merkezi'ne gönderdiğini ve bunun genel merkeze ulaşmasının iki günü bulabileceğini belirten Mesut Yılmaz 3-4 gün sonra istifa nedenleri konusunda Ankara'da basın toplantısı düzenleyeceğini kaydetti.

EKSEN KAYMASI TARTIŞMASI

Yılmaz DP milletvekilliğinden istifası konusunda da Meclis Başkanlığı'na dilekçe vereceğini bildirdi. Namık Kemal Zeybek'in DP Genel Başkanı seçilmesinin ardından partide eksen kayması tartışmaları başlamıştı.

İKİLİYİ KARŞI KARŞIYA GETİREN KONGRE

Partinin tek milletvekili olan Mesut Yılmaz ve Namık Kemal Zeybek'in yıldızları aslında hiç barışmadı. Yılmaz, DP liderliğine Salih Uzun veya Rıfat Serdaroğlu'ndan birinin seçilmesini istiyordu. Yılmaz ile Zeybek arasında ANAP'lı yıllara dayanan 'husumet' bulunuyor. ANAP'ta kültür bakanlığı yapan Zeybek, milliyetçi kanadın önde gelen isimlerindendi. Turgut Özal 'ın cumhurbaşkanı olmasının ardından ANAP genel başkanının seçildiği kongre iki ismi karşı karşıya getirmişti. Yılmaz'a karşı Yıldırım Akbulut'tan yana tavır alan Zeybek, kongreyi kaybetti.

20 YIL SONRA RÖVANŞI ALDI

Zeybek, DP genel başkanlığı seçimi ile Yılmaz'dan 20 yıl sonra rövanşı almış oldu. Zeybek, ANAP'tan ayrıldıktan sonra DYP'ye geçmişti. 12 Eylül 'de idamla yargılanan ve ülkücü hareketin eğitimci kadroları arasında yer alan Zeybek, DYP'nin ardından MHP 'ye geçmişti. Bir ara genel başkan adaylığına da niyetlenmiş, ancak Devlet Bahçeli ile ters düşerek MHP'den de ayrılmıştı.