Meteoroloji'den 7 ile sağanak uyarısı

saganak

Bugün İstanbul'un Avrupa yakası ile Trakya bölgesindeki birçok ilde şiddetli yağış bekleniyor. Yağışın öğle saatlerinde başlayıp 18.00 sıralarında etkisini yitireceği de kaydedildi.

Yurdun kuzey kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara bölge geneli ile Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Eskişehir'in kuzey ve Ankara'nın kuzeybatı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah ilk saatlerde Edirne'nin Enez ve Keşan ile Çanakkale Gelibolu Yarımadasında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

YAĞIŞ ALAN BÖLGELERDE HAVA SICAKLIKLARI DÜŞECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, kuzey, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının; yağış alan yerlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, yurdun kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

GÜNÜN EN YÜKSEK SICAKLIKLARI

Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra kuzeybatı ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35

İstanbul: Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 30

İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu 33

Adana: Parçalı bulutlu 32

Antalya: Az bulutlu ve açık 29

Samsun: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 29

Trabzon: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 28

Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 29

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 40