Meteoroloji'den kritik uyarı: Fırtına ve hortum geliyor

Meteoroloji'den kritik uyarı: Fırtına ve hortum geliyor

Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, yarın öğleden sonra fırtına ve hortum oluşabileceğini Marmara’da deniz seferlerinde aksaklıkların yaşanabileceğini bildirdi. Yağış ve fırtına Marmara, Ege ve Karadeniz’de hafta sonuna kadar etkisini sürdürecek.

SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu, Adana, Osmaniye, Bilecik, Bolu, Karabük, Ardahan ve Kütahya çevreleri ile Bursa'nın doğu kesimleri, Artvin'in doğu ilçeleri, Sakarya'nın güneyi, Mersin'in doğu ilçeleri ve Hatay'ın batı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLARDA ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey, Akdeniz ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

GÜNÜN EN YÜKSEK SICAKLIKLARI

Bazı illerde beklenen havadurumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 33
İstanbul: Parçalı bulutlu 29
İzmir: Az bulutlu ve açık 30
Adana: Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35
Antalya: Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu 32
Samsun: Az bulutlu 30
Trabzon: Parçalı bulutlu 28
Erzurum: Parçalı bulutlu 30
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 39