Metin Feyzioğlu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitti

erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Hiçbirimiz artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız. En başta cumhurbaşkanı olarak ben davranamam" ifadelerinin ardından flaş bir gelişme yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 15.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyeti kabul kabul etti.

KÜLLİYE'DE KÜRSÜYE ÇIKTI

Kabulün ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin konferans salonunda kürsüye çıkan Feyzioğlu, yapılan toplantıyı değerlendirdi ve yargıda FETÖ'yle mücadele için görüşlerini dile getirdi:

"Zataliniz bu darbe girişiminin püskürtülmesinde çok önemli görev yapmıştır.

"TEHLİKE GEÇMEDİ"

"Kalkışmanın taktik hedefi Cumhurbaşkanımız, stratejik hedefi Cumhuriyetimizidir" demiştik. Türkiye muhtemel bir iç savaşın eşiğinden düşmüştür. Ancak tehlike geçmemiştir.

Metin Feyzioğlu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitti VİDEO

"AÇIKLAMALARINIZI DUYUNCA YÜREĞİMİZ FERAHLADI"

FETÖ adli hain örgüt sadece araçtır. Arkasında güçler, Türkiye'nün bulunduğu coğrafya ve bölgedeki menfaat çatışmaları olduğu gibi durmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin ardından saf tutmak hepimizin görevidir. İstisnasız 79 Baro, daha gece yarısı olmadan tavrımızı açıkça ortaya koymuştuk. Açıklamalarınızı (Erdoğan) duyuncayüreğimiz ferahladı.

FETÖ'CÜLERİ YARGILAMA SÜRECİ

FETÖ'nün en çok istediği, suçsuzun suçludan ayrılmaması, böylece FETÖ üyelerinin mağdur konumunu zorlayıp, kamuoyunda itibar kazanmaya çalışmasıdır. Devletimizin eylem ve işlemlerinde temel hukuka uygunluktur. Adil yargılanma, suçsuzluk karinesi gibi hususlara azami saygı gösterilmesinde fayda vardır.

Metin Feyzioğlu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitti

"EN ÖNDE ANLATMAYA TALİBİZ"

Uluslararası kamuoyuna, FETÖ mücadelesini anlatma yükümlülüğümüz vardır. Sizin talimatınızla bir çalışma grubu oluşturulacaksa, meşru savunmamızı en önde anlatmaya biz talibiz. ABD'de Uluslararası Barolar Birliği toplantısında en etkin şekilde yer almak istiyoruz. 2,5 milyon avukatı temsil eden bu örgütün vesilesiyle görüşme imkanına sahip olacağız. Haklı mücadelemizi en etkili şekilde anlatabileceğimize inanıyorum.

"KUVAYİ MİLLİYE RUHU BOZULMASIN"

Hukuk üstünlüğüne güven sağlandığında, vatandaşlarımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakla hem gurur, hem güven duyacaktır. Böylece sinsi planlar da boşa çıkmış olacaktır. Kuvayi Milliye ruhunun bozulmadan sürdürülmesini diliyoruz."

Metin Feyzioğlu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitti

FEYZİOĞLU VE ERDOĞAN TARTIŞMIŞTI

10 Mayıs 2014 tarihinde Danıştay'ın 146. kuruluş yıldönümünde TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun yaptığı uzun ve imalı konuşmaya Erdoğan tepki göstermiş ve salonu terk etmişti.

BULUŞMANIN TEMELLERİ ADALET BAKANLIĞI'NDA ATILDI

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Baro başkanları Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileklerini iletmişti. Bu ziyarette Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ziyaretin temelleri atılmış oldu. Adalet Bakanı'nın önerisiyle Barolar Birliği Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu talep etti. Erdoğan da olumlu yanıt verdi.

Erdoğan'ın Danıştay törenini terk ettiği anlar VİDEO

"15 TEMMUZ ÖNCESİ GİBİ DAVRANAMAYIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin 15. yılı kutlamasına telekonferans yöntemiyle bağlanarak, "Hiçbirimiz artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız. En başta cumhurbaşkanı olarak ben davranamam" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan: Kimse eskisi gibi davranamaz İDEO

"MÜJDELİ HABERİ PAYLAŞMAYA CAN ATIYORUM"

Feyzioğlu, Külliye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Eylül ayında yapılacak adli yıl açılış kutlamalarının ortak bir düzenleme ile yapılacağı müjdesini veren Feyzioğlu, FETÖ terör örgütünün darbe girişimi sonrası yapılacak yargılamaların hukuk çerçevesi içinde olacağının altını çizdi.

"ADLİ YIL AÇILIŞI BİRLİKTE OLACAK"

Feyzioğlu, "Güzel müjdeli bir haberi sizinle paylaşmaya iznim var. Can da atıyorum. Türkiye bir Yenikapı mitinginin mutluluğunu yaşadıktan sonra ayrı bir adli yıl açılışları olmasın diye düşündük. Gerçekten 16'nın Türkiye'si 14'ü gibi olmaz noktasında buluştuk. Öyle umut ediyorum ki Yargıtay Başkanlığı ile adli yıl açılışını ortak düzenleyeceğiz. 79 milyonu ırk, din, dil ayrımı yapmadan ortak noktada buluşacağız. Bu Eylül'de umut ediyorum birlikteyiz."